OFICIAL: Noul Audi S3 Sportback – Performant, dar si util

Audi a prezentat oficial noul sau hothatch, S3 Sportback. Nu sunt noutati importante, masina fiind versiunea in 5 usi a lui Audi S3, care vine cu o caroserie in 3 usi.

Asta apropo de discutia noastra despre hothatch in 3 sau 5 usi… Noul Audi S3 Sportback este tratat la fel ca S3 din punct de vedere estetic si vine cu acelasi motor de 2 litri TFSI, care produce 300 CP si 380 Nm. Este o performanta sa scoti atatia cai dintr-un motor de 2 litri, dar Mercedes tocmai a demonstrat ca se poate si mai mult.

Audi S3 Sportback art1 OFICIAL: Noul Audi S3 Sportback   Performant, dar si util

Audi S3 Sportback accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5 secunde, cu ajutorul tractiunii quattro, a programului Launch Control si cu cutia (optionala) S tronic, cu 6 trepte. Viteza maxima este limitata la 250 km/h, iar consumul mediu anuntat de nemti este de 6,9 litri/100 km. Asta inseamna ca vorbim de o economie de 1,5 litri/100 km comparativ cu vechiul Audi S3 Sportback.

Audi S3 Sportback art2 OFICIAL: Noul Audi S3 Sportback   Performant, dar si util

Intre timp, a aparut noul Mercedes A 45 AMG, mai performant, mai puternic, dar pe care nu-l putem compara cu Audi S3. Va trebui sa asteptam noul Audi RS3, ca sa vedem exact cine domina clasa hothatch-urilor premium.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.