OFICIAL: Noul BMW Seria 3 Gran Turismo

BMW a prezentat oficial al doilea sau GT din gama, bazat pe noul BMW Seria 3. Diferentele de caroserie si de conceptie sunt mari, cu accent pe stil si spatiu.

BMW Seria 3 Gran Turismo se alatura modelului Seria 5 GT in gama bavarezilor. Si daca Seria 5 GT nu-mi prea place, mi se pare greoi la nivelul stilului, noul BMW Seria 3 GT este putin altfel. Nu arata deloc rau, cel putin in poze, pare mai dinamic si mai elegant, asta si datorita dimensiunilor mai mici decat ale fratelui din clasa mare.

BMW Seria 3 Gran Turismo art1 OFICIAL: Noul BMW Seria 3 Gran Turismo

Poate ati fi tentati sa credeti ca noul BMW Seria 3 GT este un altfel de break. Nici gand, pastreaza, chiar imbunatateste valorile de spatiu ale break-ului, dar adresabilitatea lui este cu totul alta. Vorbim despre clienti care vor ceva diferit, ceva mai elegant, mai mult confort si spatiu interior. Iar Seria 3 GT raspunde perfect la toate aceste cerinte.

Modificarile de design sunt mai ample decat am fi tentati sa credem la prima vedere. Farurile sunt modificate, linia care le uneste de grila este mai lata, iar spoilerul este diferit. Linia plafonului este mult plonjata, iar spatele este arcuit destul de frumos incat sa-mi placa mult mai mult decat ceea ce vedem la Seria 5 GT. Un alt element distinctiv consta in acele fante in forma unui bumerang de pe aripile fata.

BMW Seria 3 Gran Turismo art3 OFICIAL: Noul BMW Seria 3 Gran Turismo

Ceea ce nu se vede din poze: lungimea noului BMW Seria 3 GT este mai mare decat a break-ului, GT-ul este mai inalt, are ampatament mai mare si mai mult spatiu in spate decat berlina si break-ul. Ba chiar si portbagajului lui Seria 3 GT este cu 25 de litri mai mare decat al break-ului, valoarea fiind de 520 litri. In plus, deschiderea hayonului este mai mare, exista spatiu de depozitare pe doua nivele, iar spatiul este luminat cu LED-uri. Si, ca sa fie si mai elegant, portierele nu au rame pentru geamuri. Imi place!

BMW Seria 3 Gran Turismo art4 OFICIAL: Noul BMW Seria 3 Gran Turismo

Noul model mai marcheaza o premiera. Este echipat cu un eleron mobil, care aproape ca nu se vede cand este pliat. Are rolul de a apasa puntea spate la viteze mari. Poate fi “scos” si manual, de catre sofer, dar are si o functie automata. La peste 110 km/h se ridica automat, iar sub 70 km/h se retrage automat.

Motorizarile sunt cunoscute, noul BMW Seria 3 GT va fi disponibil cu 2 propulsoare diesel si 3 pe benzina. Standard, toate (mai putin 335i GT, care are cutia automata standard) sunt cuplate la o cutie de viteze manuala, cu 6 trepte, dar optional se ofera si cutia automata cu 8 trepte, care aduce, la majoritatea motorizarilor si un plus de economie. De asemenea, toate versiunile au tehnologia EfficientDynamics, cu tot ce implica ea.

BMW Seria 3 Gran Turismo art5 OFICIAL: Noul BMW Seria 3 Gran Turismo

Gama diesel incepe cu BMW 318d GT, al carui motor de 2 litri produce 143 CP si este creditat cu un consum mediu de 4,5 litri/100 km. Acceleratia 0 – 100 km/h este posibila in 9,7 secunde, iar viteza maxima este de 210 km/h.

A doua varianta diesel este 320d GT, cu acelasi motor, dar 184 CP si consum mediu de 4,9 litri/100 km. Sprintul 0 – 100 km/h este acoperit in 8 secunde, iar viteza maxima este de 230 km/h.

Gama propulsoarelor pe benzina incepe cu BMW 320i GT, al carui motor produce 184 CP si ofera aceleasi performante ca si 320d GT, doar ca la un consum mediu de 6,6 litri/100 km.

Mai sus exista BMW 328i GT, care ofera 245 CP dintr-un motor turbo de 2 litri, 0 – 100 km/h in 6,1 secunde si 250 km/h viteza maxima, la un consum mediu oficial de 6,7 litri/100 km.

BMW Seria 3 Gran Turismo art6 OFICIAL: Noul BMW Seria 3 Gran Turismo

Cea mai puternica verisune este 335i GT, cu motor turbo cu 6 cilindri in linie, de 3 litri, care produce 306 CP. Performantele sunt deja la un alt nivel, 0 – 100 km/h in 5,4 secunde, viteza maxima limitata la 250 km/h si consum mediu de 7,7 litri/100 km.

In aceasta vara isi va face aparitia si 325d GT, cu 218 CP si tot atunci va debuta pe noul BMW Seria 3 GT si sistemul xDrive pentru 320d, 320i, 328i si 335i Gran Turismo.

Bavarezii ofera noul BMW Seria 3 GT in 3 niveluri de echipare: Sport Line, Luxury Line si Modern Line, plus un pachet M Sport, care presupune suspensie cu 10 mm mai joasa, amortizoare mai dure, un mai bun sistem de franare si jante speciale, de 18 si 19 inch.

Lista de preturi pentru Romania

Preturi Romania BMW Seria 3 GT OFICIAL: Noul BMW Seria 3 Gran Turismo

Cam asta ar fi despre noul BMW Seria 3 GT, care va debuta in Romania in luna iunie. Acum astept sa-mi spuneti parerea voastra despre designul masinii. Pe a mea o stiti deja -arata mult mai bine decat Seria 5 GT.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.