Oficial: Noul Nissan Note – modelul de clasa mica al japonezilor

Nissan a prezentat noua generatie a modelului Note, unul mai putin cunoscut la noi, poate tocmai din cauza faptului ca pana acum a abordat clasa mica ceva mai putin conventional.

Vechea generatie Nissan Note are o forma clara de monovolum. A fost alegerea japonezilor si masina nu arata rau, dar a fost departe de a se bate de la egal la egal cu hatchback-urile de clasa mica care fac legea (pietei) in Europa. Asa ca venise momentul unei schimbari, dar vedeti deja ca, la nivel conceptual, aceasta nu-i chiar completa.

Nissan Note art1 Oficial: Noul Nissan Note   modelul de clasa mica al japonezilor

Noul Nissan Note vrea sa se apropie de hatchback-urile clasice, dar niponii n-au renuntat de tot la forma de monovolum. E clar ca inaltimea e mai mica, linia a migrat catre hatchback conventional, dar Nissan Note mai pastreaza o idee subtila de monovolum. La nivel de detalii, schimbarile sunt mari si in bine.

Nissan Note art3 Oficial: Noul Nissan Note   modelul de clasa mica al japonezilor

Farurile mai late, din care “musca” grila ii dau un aspect care iese in evidenta (nu e cazul modelului anterior), iar spatele este putin mai agresiv, cu multe linii puternice, spoiler si eleron care puncteaza la capitolul “prezenta” (echipare speciala pe anumite versiuni).

Nissan anunta si un pachet de siguranta in premiera pentru clasa mica. Se numeste Nissan Safety Shield si este compus din 3 sisteme de siguranta: avertizare pentru unghiul mort, avertizare pentru parasirea benzii de rulare si pentru miscare in marsarier. Bineinteles, exista si sitemul Around View Monitor.

Nissan Note art2 Oficial: Noul Nissan Note   modelul de clasa mica al japonezilor

Gama de propulsoare este cea cunoscuta din gama niponilor. Vorbim despre motorul pe benzina, de 1,2 litri si 80 CP (il gasim pe Micra), versiunea supraalimentata a acestuia (98 CP) dar si de dCi-ul de 1,5 litri cu 90 CP.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.