Oficial: Noul VW Golf R Cabrio – Cel mai rapid Golf cabrio creat vreodata

Noul VW Golf R Cabrio, prezentat ieri de Volkswagen aduce in prim plan cel mai puternic si rapid Golf Cabrio creat vreodata de Volkswagen. Si vorbim despre primul cabrio cu sigla R.

Au vrut sa faca o decapotabila hothatch, e normal si de inteles. Dar, vedeti din prima ca noul VW Golf R Cabrio este bazat pe vechea generatie Golf. Adica pe generatia a 6-a, in conditiile in care sunt niste luni bune de cand a aparut Golf 7. De ce n-au venit cu acest model, poate ceva mai tarziu, dar pe generatia actuala… ei stiu. E adevarat ca nu exista inca un Golf decapotabil pentru generatia actuala, a 7-a.

VW Golf R Cabrio art1 Oficial: Noul VW Golf R Cabrio   Cel mai rapid Golf cabrio creat vreodata

Practic, VW Golf R Cabrio este versiunea decapotabila a lui Golf R, generatia trecuta. Are acelasi motor de 2 litri, turbo, care produce 265 CP si permite acceleratia 0 – 100 km/h in 6,4 secunde (DSG, standard), viteza maxima fiind la 250 km/h. Performante bune, dar care nu mai impresioneaza neaparat, in conditiile in care Megane RS, cu tot atatia cai si cutie manuala, este cu jumatate de secunda mai rapid.

VW Golf R Cabrio art2 Oficial: Noul VW Golf R Cabrio   Cel mai rapid Golf cabrio creat vreodata

Si mai e un aspect, pretul. In Germania, noul Golf R cabrio costa 43.325 euro. Tot in Germania, un Megane RS costa 28.000 euro. Stiu, Megane RS nu-i cabrio, poate nici nu arata la fel de bine (in functie de gusturile fiecaruia), e clar sub interiorul lui Golf R, dar vorbim de o diferenta de 15.000 euro pentru aceleasi performante dinamice.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.