OFICIAL: VW Beetle GSR – Cel mai sportiv Beetle

Volkswagen prezinta o editie speciala a lui Beetle, cea mai sportiva versiune a acestui model. Si e mai mult de-atat, un tribut adus unui model care a debutat exact acum 40 de ani.

Noul VW Beetle GSR va fi oferit doar asa cum il vedeti in poze. Negru cu galben, pentru ca asa a fost si ceea ce era in 1973 cea mai sportiva versiune a lui Beetle, bazata pe modelul 1303 S. Noul Beetle GSR a fost conceput in onoarea legendarului model si ii urmeaza caracteristicile estetice cat mai fidel.

VW Beetle GSR art1 OFICIAL: VW Beetle GSR   Cel mai sportiv Beetle

Nemtii anunta ca noul VW Beetle GSR va fi produs in 3.500 de exemplare, exact ca inaintasul sau, ceea ce garanteaza ca va deveni peste timp o masina la mare cautare printre colectionari, asa cum este dupa 40 de ani modelul initial. VW promite ca ne va anunta in 2053 cat va valora Beetle GSR.

VW Beetle GSR art2 OFICIAL: VW Beetle GSR   Cel mai sportiv Beetle

Daca in 1973 erau suficienti 50 CP si jante de 15 inch pentru a declara modelul cel mai sportiv Beetle de serie, acum lucrurile stau cu totul diferit. Noul Beetle GSR are un motor de 210 CP si poate accelera de la 0 la 100 km/h in 7,3 secunde, viteza maxima fiind la 229 km/h, in conditiile in care consumul mediu oficial este de 7,3 litri/100 km. Clientii pot opta pentru cutia DSG ca alternativa la cea manual, cu 6 trepte, din echiparea standard.

VW Beetle GSR art3 OFICIAL: VW Beetle GSR   Cel mai sportiv Beetle

Masina va debuta la Salonul Auto de la Chicago, iar apoi va fi disponibila pe toate pietele pe care cei de la VW sunt prezenti. Limita de productie ramane la 3.500 exemplare si fiecare client va avea numarul exemplarului incriptionat la baza volanului. Pretul in Germania va fi de 30.300 euro.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.