Opel Adam Cabrio – primele schite

Cel putin la prima vedere, se pare ca Opel Adam se bucură de succes, modelul trendy al nemtilor inregistrand peste 20.000 de comenzi la numai o saptamana de la debutul pe pietele europene. O fi vorba de reputatia constructorului, sau de designul simpatic, ori poate de zecile de mii de posibilitati de personalizare, nu stiu, cert este ca micul Adam pare ca a pornit cu dreptul.

Si daca tot e la moda, de ce sa nu propuna si idei noi? Opel a prezentat azi schitele unui concept ce va debuta, evident, la Geneva, numit Adam Rocks. Interesant este ca vorbim de un Adam caruia i s-a aplicat un tratament “crossover”, dar care este si decapotabil – un fel de Audi Crosslane mai mic.

Opel Adam Rocks concept Opel Adam Cabrio   primele schite

De altfel, prezentarea teaserului vine la cateva zile dupa ce un oficial a confirmat pentru revista britanica Autocar faptul ca versiunea cabriolet a lui Adam se afla in dezvoltare. Premiera ar putea avea loc in toamna, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Opel Adam Rocks concept 1 Opel Adam Cabrio   primele schite

Micutul Opel va concura astfel cu Fiat 500C si cu Citroen DS3 Cabrio, pe un segment cam nou, al pseudo-cabrioletelor premium de clasa mica. Stiu, suna ciudat, dar in acelasi timp e interesant cum toti acesti constructori au ales solutia decapotarii partiale. OK, traversele fixe ajuta la rigiditate si la pretul final, dar compromite partial feeling-ul specific unui cabriolet… Dar asta e o alta discutie.

Opel Adam Rocks concept 2 Opel Adam Cabrio   primele schite

Revenind la Adam cabrio, exista si posibilitatea (redusa, e adevarat), ca versiunea de serie sa pastreze imaginea de crossover, caz in care va juca intr-o liga proprie.

Opel Adam Rocks concept 3 Opel Adam Cabrio   primele schite

Despre autor

Pasionat de automobile de pe vremea cand mai repede vedeai pe strada un Buick decat un BMW - de unde si atractia deosebita pentru masinile americane clasice. Jurnalist auto din anul 2000, de cand a colaborat in special cu revistele Auto Test, Auto Mondial si Autoshow.