Salonul Auto de la Chicago si supereroii sai

Pentru ca vine la foarte scurt timp dupa Salonul Auto de la Detroit, cel de la Chicago nu se lauda in general cu prea multe noutati. Cu toate acestea, evenimentul este destul de important in SUA, iar americanii stiu sa faca spectacol. Totusi, chiar daca, cu unele exceptii, nu prea avem concepte inedite sau premiere foarte importante, asta nu inseamna ca Chicago a fost lipsit de aparitii interesante.

Dodge Charger “Defiance” – another V8 Interceptor

Dodge Charger Defiance Salonul Auto de la Chicago si supereroii sai

Syfy Network pregateste un nou serial, “Defiance”, in care unul din roluri apartine unui Dodge Charger ruginit. Un soi de masina de politie dintr-un viitor postapocaliptic, Charger-ul nostru are roti mari, pneuri off-road, bull-bar, roll-cage si probabil nenumarate arme ascunse pentru a lupta impotriva unor extraterestri rauvoitori. Sau zombi. Sau monstri preistorici, n-am retinut exact.

Chevrolet Camaro “Turbo” – de desene animate

Chevrolet Camaro Turbo Salonul Auto de la Chicago si supereroii sai

Avand la baza un Chevrolet Camaro ZL1, prototipul “Turbo” sta cocotat pe roti cu jante de 24 de inci si ascunde sub capota de la “Copo Camaro” un V8 supraalimentat (probabil prin compresor, nu turbina, in ciuda numelui) care dezvolta peste 700 CP. Tratamentul exagerat al caroseriei are rolul de a atrage atentia catre noul film de animatie al studiourilor DreamWorks, “Turbo”, care va aparea in aceasta vara. In plus, KITT Knight Rider 2000 are acum un rival pe masura.

Kia Optima Hybrid – bine ca Superman nu exista

Kia Optima Superman Salonul Auto de la Chicago si supereroii sai

Ce masina te-ai astepta sa aibe un supererou care-si poarta chilotii peste pantaloni, atunci cand vrea sa treaca neobservat? Probabil oricare alta decat aceasta ciudata Kia Optima Hybrid. Nu ma intelegeti gresit: daca va chinuiti putin sa ignorati vopseaua si luminitele psihedelice, veti observa cateva modificari foarte interesante ale caroseriei. Dar e greu, stiu… Conceptul a fost dezvoltat de DC Entertainment si revista “Super Street” si este al saselea dintr-o serie de opt, cu rolul de a sustine “We Can be Heroes”, o campanie pentru famiile din Cornul Africii afectate de seceta si foamete.

Despre autor

Pasionat de automobile de pe vremea cand mai repede vedeai pe strada un Buick decat un BMW - de unde si atractia deosebita pentru masinile americane clasice. Jurnalist auto din anul 2000, de cand a colaborat in special cu revistele Auto Test, Auto Mondial si Autoshow.