Seat Leon SC – mai compact si mai dinamic

O data cu noua generatie a lui Leon, Seat a renuntat oarecum la imaginea dinamica a modelului anterior, pentru o atitudine mai clasica, tipica unui automobil compact. Compromisul a adus si unele avantaje, în special la nivelul spatiului interior si al volumului portbagajului, care au crescut datorita ampatamentului mai mare si parbrizului mai putin plonjat.

Raman însa cei care considera înca Seat ca fiind marca sportiva a lui Volkswagen. Pentru acestia, constructorul a pregatit, în premiera, un Leon în trei usi. Denumit Leon SC, unde “SC” vine de la “Sport Coupe”, exact ca si în cazul lui Ibiza, modelul se prezinta cu un ampatament usor redus (cu 35 mm) comnparativ cu versiunea în cinci usi. Sear promite ca spatiul la cap în spate si în portbagaj au ramas neschimbate, ceea ce înseamna ca doar confortul la nivelul genunchilor a fost afectat.

Seat Leon SC art1 Seat Leon SC – mai compact si mai dinamic

Motoarele vor fi preluate fara modificari de la hatch-ul “familial”, înscriindu-se ca cilindree între 1,2 si 2,0 litri si ca putere între 105 si 184 CP. Cutiile de viteze disponibile vor fi manuale cu cinci sau sase trepte, dar si DSG-uri cu sase sau sapte rapoarte.

Seat Leon SC arata evident mai bine decat hatchback-ul în cinci usi (e o parere proprie) si va fi urmat de o versiune “Cupra” anul viitor. O versiune break (“ST”), este de asemenea programata pentru lansare în viitorul apropiat.

Despre autor

Pasionat de automobile de pe vremea cand mai repede vedeai pe strada un Buick decat un BMW - de unde si atractia deosebita pentru masinile americane clasice. Jurnalist auto din anul 2000, de cand a colaborat in special cu revistele Auto Test, Auto Mondial si Autoshow.