SsangYong SIV-1, o lectie de design de la constructorul coreean?

V-am spus deja ca SsangYong ne pregateste la Geneva premiera europeana a lui Rodius. Constructorul incearca insa sa-si spele si imaginea negativa mostenita in urma incercarilor de a convinge publicul ca automobile gen Rodius, Actyon sau Kyron au de fapt un design elaborat si ca e vina noastra ca nu-l intelegem.

Evident, lansarea uriasului Rodius si atat nu ar fi fost o manevra foarte buna de PR, astfel incat coreenii au pregatit si un concept-car, botzat “SIV-1”.

SsangYong SIV 1 concept SsangYong SIV 1, o lectie de design de la constructorul coreean?

Momentan nu au fost prezentate decat niste schite, pe post de “teaser”, ca nu se mai poate altfel in zilele. Din fericire, imaginile sunt foarte sugestive, iar designul pare pur si simplu impecabil. Automobilul are flancuri inalte si frumos arcuite, atitudine trufasa si detalii complexe, astfel ca pare, cel putin la aceasta prima vedere, o reusita absoluta.

Conform primelor informatii, automobilul va masura 4,5 m in lungime, pozitionandu-se in zona lui Actyon, dar si a noului Korando. Se speram insa ca aceste mici “impedimente” nu vor impiedica productia de serie a lui SIV-1, care ar putea relansa constructorul la nivel mondial.

SsangYong SIV 1 concept 1 SsangYong SIV 1, o lectie de design de la constructorul coreean?

SsangYong a prezentat un concept interesant si anul trecut la Frankfurt, “XIV-1”. Este insa vorba de un crossover de clasa mica, in genul lui Nissan Juke, iar designul, desi placut, nu e la fel de reusit ca ceea ce se prefigureaza a fi SIV-1.

Despre autor

Pasionat de automobile de pe vremea cand mai repede vedeai pe strada un Buick decat un BMW - de unde si atractia deosebita pentru masinile americane clasice. Jurnalist auto din anul 2000, de cand a colaborat in special cu revistele Auto Test, Auto Mondial si Autoshow.