Succesorul lui Ferrari Enzo – Aproape 1.000 CP

Cam o data la 10 ani, Ferrari vine cu supercarul suprem. Cel mai bun, cel mai puternic, cel mai scump model din gama, unul care nu se vinde la liber, ci doar clientilor fideli, selectati de producator.

Imposibil sa nu le stiti: Ferrari F40, F50 si Enzo. Acum este aproape gata urmasul lui Enzo, dar italienii il tin bine ascuns pana la lansarea oficiala din acest an, la Geneva. Desi nu stim nici macar care-i va fi numele de scena, se pare ca Ferrari a prezentat deja masina, al carei cod intern este F150, in cadrul unei ceremonii private, unor clienti atent selectati.

Ferrari F150 preview Succesorul lui Ferrari Enzo   Aproape 1.000 CP

Se pare ca, in urma acestei lansari private, au scapat cateva detalii. Cum spuneam, nu sunt oficiale, dar nici greu de crezut, avand in vedere ca noul supercar italian, inglobeaza tot ce stiu italienii sa faca in domeniu. Si stiu multe.

Urmasul lui Enzo ar avea, potrivit unor surse participante la eveniment, un V12 care produce 800 CP. Si cum noul model va ingloba cat mai multa tehnologie de Formula 1, acesti 800 CP ar urma si fie ajutati de un plus de 150 CP livrati de sistemul KERS, prezent si pe monoposturile de Formula 1. Asadar, 950 CP cu boost-ul dat de KERS, plus o greutate sub 1,3 tone datorita caroseriei din fibra de carbon.

Asta ar insemna, potrivit acelorasi surse, 0 – 1oo km/h in 3 secunde si 0 – 200 km/h in 7 secunde. Pana la 100 km/h masina s-ar descurca si mai bine cu cei 950 CP, dar asta e conditionata de limita de aderenta a puntii spate. Viteza maxima ar fi de 370 km/h.

Cifrele suna incredibil de bine, ramane sa vedem cat de adevarate sunt. Avem mai putin de o luna de asteptat.

via|Worldcarfans (foto: auto-blog.com)

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.