Toyota Auris Touring Sports – Primul break din gama Auris

Noua Toyota Auris break va debuta la Geneva si marcheaza doua premiere in gama constructorului japonez. In afara de asta, nu debordeaza de stil, dar nici nu arata rau pentru un break.

Oficial, noua versiune se numeste Auris Touring Sports, in linia adoptata de multi constructori care incearca sa insufle o idee de dinamism clientilor de break-uri. Noi o sa-i spunem, simplu, Auris break, pentru ca noi asa le stim si, oricum s-ar numi ele oficial, tot la break ne gandim cand vedem una.

Toyota Auris Touring Sports 1 Toyota Auris Touring Sports   Primul break din gama Auris

Prima premiera de care spuneam consta in faptul ca este primul break pe baza modelului Auris. La noi sigur nu va conta prea mult aceasta varianta, dar pe pietele din vest clientii sunt mult mai educati si nu-ti permiti sa nu ai versiune break pentru modelul de clasa compacta.

Toyota Auris Touring Sports 2 Toyota Auris Touring Sports   Primul break din gama Auris

A doua premiera tine de faptul ca acest model este primul break cu tehnologie hibrid din segment. Toyota ofera sistemul Hybrid Synergy Drive, format dintr-un motor pe benzina, de 1,8 litri si unul electric, puterea totala fiind de 134 CP. Suficient pentru 10,9 secunde pana la 100 km/h si viteza maxima de 180 km/h.

Toyota Auris Touring Sports 3 Toyota Auris Touring Sports   Primul break din gama Auris

Si celelalte  motorizari sunt aceleasi de la hatchback, fara diferente: motor pe benzina de 1,33 litri si 1,6 litri si diesel de 1,4 litri.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.