Toyota la Salonul Auto de la Geneva – oferta bogata de noutati

Cea mai interesanta noutate a japonezilor pare a fi conceptul “i-Road”, a unui vehicul urban electric. Singura singura imagine disponibila in acest moment este un teaser perfect, pentru ca nu face decat sa starneasca si mai mult interesul, nedezvaluind prea mult din designul masinii. Se poate observa doar ca rotile frontale nu sunt integrate in caroserie, intr-o interpretare moderna a stilului interbelic.

I-Road va putea gazdui doi pasageri in tandem, astfel ca poate fi oarecum comparat cu Renault Twizy.

Toyota i Road Toyota la Salonul Auto de la Geneva – oferta bogata de noutati

Pentru cei pasionati de cabriolete, constructorul a confirmat si o versiune decapotabila a sportivei de succes GT-86, cunoscuta momentan ca “FT-86 Open”. Aproape sigur aceasta va ajunge in productia de serie, desi oficialii japonezi au declarat ca asteapta reactia publicului inainte de a lua o decizie finala.

Toyota GT 86 Cabrio Toyota la Salonul Auto de la Geneva – oferta bogata de noutati

Pana la prezentarea oficiala, schita ne arata o configuratie a habitaclului de 2+2 locuri, dar nu da niciun indiciu despre ce tip de plafon va fi folosit: soft sau hard. Totusi, avand in vedere orientarea modelului catre o masa proprie redusa, un plafon textil ar avea mai multa logica decat unul metalic.

Totodata, se stie ca o versiune mai performanta a lui GT-86 este in lucru, si nu ne-ar mira ca as-zisul “concept” de la Geneva sa fie folosit ca platforma de lansare pentru noua motorizare. Conform unor zvonuri, ar fi vorba despre o versiune hibrida, caz in care surplusul de putere asigurat de partea electrica (probabil un maxim de 50 CP in plus fata de cei 200 standard) nu va influenta consumul de combustibil. In loc de baterie est posobil sa fie folosit un super-condensator, solutie testata deja de Toyota in cursele de anduranta.

Toyota Auris break Toyota la Salonul Auto de la Geneva – oferta bogata de noutati

Nu in ultimul rand, constructorul japonez va face loc in standul de la Gevena si versiunii de serie a lui Auris Touring Sports (prezentat in stadiul de concept anul trecut la Paris), dar si noului RAV-4, in premiera europeana.

Toyota RAV4 Toyota la Salonul Auto de la Geneva – oferta bogata de noutati

Despre autor

Pasionat de automobile de pe vremea cand mai repede vedeai pe strada un Buick decat un BMW - de unde si atractia deosebita pentru masinile americane clasice. Jurnalist auto din anul 2000, de cand a colaborat in special cu revistele Auto Test, Auto Mondial si Autoshow.