Chevrolet Corvette Stingray ar putea fi disponibil si intr-o versiune… break

Nici n-a aparut bine noul Corvette Stingray ca preparatorii isi fac deja planuri pentru conversia sa. Callaway, un mic producator american care a oferit, de-a lungul timpului, diverse optiuni pentru personalizarea lui Vette (de la simple kituri de tuning pana la vehicule complet noi bazate pe masina sport americana) a anuntat ca pregateste o versiune shooting brake pentru cea de-a saptea generatie a modelului.

Chiar daca nu a existat niciodata o versiune “break” de serie pentru Corvette, acest tip de caroserie are o legatura destul de stransa cu modelul sport american. Inca din 1954 GM a prezentat un concept de shooting brake bazat pe Corvette: Nomad. Numele a fost ulterior preluat de un vehicul de serie, insa platforma tehnica a fost diferita. Apoi, diversi mici producatori au oferit modificari similare practic pentru fiecare dintre generatiile lui Corvette.

Corvette Callaway aerowagon shooting brake art1 Chevrolet Corvette Stingray ar putea fi disponibil si intr o versiune… break

Daca va exista cerere suficienta pentru a justifica o eventuala productie de serie mica, conversia celor de la Callaway, numita “AeroWagon”, va fi disponibila contra unei sume de 15.000 de dolari, adaugata pretului unui Corvette Coupe, evident. Datorita utilizarii unei structuri din fibra de carbon, performantele nu vor fi afectate. 

Despre autor

Pasionat de automobile de pe vremea cand mai repede vedeai pe strada un Buick decat un BMW - de unde si atractia deosebita pentru masinile americane clasice. Jurnalist auto din anul 2000, de cand a colaborat in special cu revistele Auto Test, Auto Mondial si Autoshow.