Chevrolet Corvette Stingray Cabrio – pur si simplu superb!

OK, am sa o recunosc acum: pe cat de fascinat am fost de excelenta parte frontala a noului Chevrolet Corvette, pe atat de mult m-a intristat reintrerpretarea montantului central/spate a coupe-ului. Dar gata, acum dezamagirea a disparut complet: Corvette Cabrio si-a facut aparitia!

Debutul a avut loc la Geneva, o decizie cumva neobisnuita tinand cont de istoria modelului american, dar care afirma dorinta lui General Motors ca noul Chevrolet Corvette sa devina un jucator important in segment la nivel global. Pe langa Statele Unite, automobilul va fi oficial disponibil si in Europa, Rusia, Orientul Mijociu si, cu toate ca nu va exista o versiune cu volan pe dreapta, in Japonia si Regatul Unit.

Corvette Stingray Convertible art1 Chevrolet Corvette Stingray Cabrio – pur si simplu superb!

Corvette C7 a fost din start gandit si in versiune cabrio, astfel ca, exceptand plafonul, diferentele stilistice sunt destul de minore. Interiorul este de asemenea identic cu al coupe-ului, mostenind formele, materialele si echipamentele acestuia. Inclusiv suspensia, directia si franele sunt neschimbate.

Utilizarea materialelor usoare a permis tinerea sub control a masei proprii. Sasiul este cu 57% mai rigid decat in cazul generatiei precedente, iar distributia maselor pe punti este de 50:50. Motorizarea V8 are o putere estimativa de 450 CP, iar cifra vehiculata pentru acceleratia 0-60 mph (96 km/h) este 3,8 secunde.

Corvette Stingray Convertible art2 Chevrolet Corvette Stingray Cabrio – pur si simplu superb!

Plafonul textil este realizat din trei straturi si include o luneta din sticla, pentru o buna izolare fonica a interiorului. Actionarea sa este complet electrica (vechiul model presupunea deblocarea manuala) si se poate realiza in 21 de secunde static (inclusiv prin telecomanda) sau in mers, pana la viteza de 50 km/h.

Cat despre design… fotografiile spun totul, nu vad ce as putea sa mai putea eu sa adaug. Poate doar sa recunosc ca rar mi s-a intamplat sa fiu atat de impresionat de un model nou, incat sa nu am absolut nimic de comentat. Noul Corvette cabrio este pur si simplu superb!

Despre autor

Pasionat de automobile de pe vremea cand mai repede vedeai pe strada un Buick decat un BMW - de unde si atractia deosebita pentru masinile americane clasice. Jurnalist auto din anul 2000, de cand a colaborat in special cu revistele Auto Test, Auto Mondial si Autoshow.