Dodge Viper va fi disponibil intr-o versiune limitata numita Time Attack

Daca tot am vorbit in ultimul timp despre Chevrolet Corvette Stingray, a venit momentul sa ne concentram atentia si asupra concurentului (deja) traditional, Dodge Viper. Pentru Salonul Auto de la New York, care isi va deschide portile pe data de 29 aprilie, americanii au pregatit o versiune speciala numita “Time Attack” (sau “TA”).

Disponibil in numai 33 de exemplare, modelul a fost dezvoltat de divizia SRT (Street and Racing Technology) in colaborare cu cativa piloti profesionisti. Time Attack este bazat pe Viper-ul standard, folosind acelasi motor V10 de 8,4 litri si 640 CP. Suspensia a fost insa revizuita, incluzand elemente din fibra de carbon si amortizoare adaptive. Alte modificari au afectat franele si aerodinamica.

Dodge Viper TA 2 Dodge Viper va fi disponibil intr o versiune limitata numita Time Attack

In scopul de a reduce masa proprie, americanii au renuntat inclusiv la siglele standard ale automobilului, care au fost inlocuite de stikere. Viper TA va costa 120.500 de dolari (cu 20.000 mai mult decat modelul de serie) si va fi disponibil exclusiv intr-o culoare speciala (“Crusher Orange”). Desi este “street legal”, modelul este destinat entuziastilor care vor sa participe la diverse curse automobilistice din SUA.  

Dodge Viper TA 1 Dodge Viper va fi disponibil intr o versiune limitata numita Time Attack

Dodge Viper TA 3 Dodge Viper va fi disponibil intr o versiune limitata numita Time Attack

Despre autor

Pasionat de automobile de pe vremea cand mai repede vedeai pe strada un Buick decat un BMW - de unde si atractia deosebita pentru masinile americane clasice. Jurnalist auto din anul 2000, de cand a colaborat in special cu revistele Auto Test, Auto Mondial si Autoshow.