Ford Focus ST – Cel mai vandut hothatch din Europa

Noul Ford Focus ST pare sa fie foarte apreciat de catre clientii de hothatch-uri. Chiar daca oferta nu-i deloc rarefiata in acest segment, Focus ST a reusit sa domine vanzarile.

Calculul vanzarilor la care se refera cei de la Ford este facut pentru 34 de tari din Europa, iar acesta arata ca hothatch-ul Focus ST a fost cea mai bine vanduta masina din clasa sa, in ultimele 3 luni ale anului 2012. Vestea e buna pentru Ford, dar s-a intamplat asa si din cauza unei conjucturi.

Ford Focus ST Ford Focus ST   Cel mai vandut hothatch din Europa

Ford Focus ST a reusit 44% din vazarile de hothatch-uri in perioada octombrie-decembrie 2012, comparativ cu 33% pentru VW Golf GTI si 12% pentru Renault Megane RS. Rezultatele sunt surprinzator de bune si pentru VW Golf GTI, pentru ca vorbim de vechea generatie, nu de noul Golf 7 GTI, abia lansat. Slab, doar 12% din vanzarile din segment, mi se pare rezultatul lui Megane RS, o masina pe care eu o prefer oricand.

Ford Focus ST 1 Ford Focus ST   Cel mai vandut hothatch din Europa

Spuneam de conjunctura, da, Focus ST a fost cea mai noua oferta in perioada respectiva, cu un Golf GTI aflat la finalul carierei si un Megane RS peste care au trecut niste ani.

Noul Ford Focus ST este echipat cu un motor de 2 litri Ecoboost, care produce 250 CP si permite sprintul de la 0 la 100 km/h in 6,5 secunde.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.