Geneva 2013: Dacia Duster Aventure – Editie speciala

Dacia a prezentat într-adevar două noutati la Salonul Auto de la Geneva, însa a doua nu este nici pe departe prea importantă ca un eventual Duster facelift.

“Aventure” este numele unei editii limitate a lui Duster. De-a lungul timpului, Dacia a mai prezentat astfel de versiuni, dintre care imi amintesc acum de Sandero “Orange” sau Logan “Kiss”. Si nici macar nu e o noutate absoluta, avand in vedere ca stirea despre disponibilitatea acestei versiuni in Belgia a aparut acum cateva saptamani.

Dacia Duster Adventure art1 Geneva 2013: Dacia Duster Aventure   Editie speciala

Dacia Duster Aventure include cateva elemente specifice off-road-ului, cum ar fi o rampa detasabila de proiectoare pe plafon sau scuturile de protectie fata si spate. Modelul mai propune masca neagra pentru faruri, stikere de forma unor sageti rosii care indica pozitia inelelor de remorcare sau zonelor pentru utilizarea cricului, noi aparatoare de noroi etc.

Dacia Duster Adventure art2 Geneva 2013: Dacia Duster Aventure   Editie speciala

Mult mai vizibile sunt stripping-urile exterioare care evoca, in viziunea Dacia, competitiile auto in cadrul carora Duster s-a remarcat. Totuși, dacă desenul busolei arata foarte inspirat, scrisul “Duster” putea foarte bine sa lipseasca din ecuatie. Jantele negre de tabla, cu diametrul de 16”, sunt insa de mare efect.

Dacia Duster Adventure art3 Geneva 2013: Dacia Duster Aventure   Editie speciala

La interior, Dacia Duster Aventure dispune de o tapiterie speciala, concola centrala vopsita in negru si inele pentru aeratoare albe. O parte din geamurile exterioare sunt fumurii.

Versiunea speciala va fi disponibila numai in doua culori, alb si negru, cu tractiune fata sau 4×4. Din pacate, nu a fost comunicat niciun preț și nici cand modelul va fi disponibil.

Despre autor

Pasionat de automobile de pe vremea cand mai repede vedeai pe strada un Buick decat un BMW - de unde si atractia deosebita pentru masinile americane clasice. Jurnalist auto din anul 2000, de cand a colaborat in special cu revistele Auto Test, Auto Mondial si Autoshow.