Geneva 2013: Noul VW Golf break, oferit si in versiune BlueMotion

La Geneva a debutat si noul VW Golf Estate. Chiar daca versiunea break a modelului Golf nu este foarte populara la noi, cel putin la nivel de masina noua (se aduc multe sh-uri din Germania), sunt cateva noutati care merita cunoscute despre acest nou break.

Despre design n-ar fi multe de spus. Daca iti place noul Golf 7, nu vei avea nici o problema cu versiunea break, pentru ca spatele este incadrat frumos in linia estetica a Golf-ului. Fara linii pasionale, cum e tendinta acum la break-uri, doar accent pe spatiu si un spate “legat” corect de restul caroseriei.

VW Golf Estate art1 Geneva 2013: Noul VW Golf break, oferit si in versiune BlueMotion

Ce merita sa stim cu adevarat este faptul ca VW a introdus, in premiera, pe noul Golf break si versiunea ultraeconomica TDI BlueMotion. Asta inseamna ca noul Golf break va putea fi comandat cu acest pachet, care include motorul turbodiesel de 110 CP, care reuseste, cuplat la cutia de viteze manuala, cu 6 trepte, un consum mediu de 3,3 litri/100 km.

VW Golf Estate art2 Geneva 2013: Noul VW Golf break, oferit si in versiune BlueMotion

De asemenea, tot la Geneva a debutat si versiunea 4Motion a noului VW Golf break.

Legant de aspectul practic, volumul portbagajului a crescut de la 505 litri la 605 litri, in ciuda faptului ca noul VW Golf break este cu pana la 105 kg mai usor decat modelul anterior.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.