Hyundai HND-9 – Conceptul care anunta noul Genesis Coupe

Hyundai Genesis Coupe are deja 5 ani de la lansare, iar constructorul coreean se gandeste la un inlocuitor. Coupe-ul a prins mai ales peste ocean, ajutat de pretul avantajos si performantele bune. In versiunea de top, Hyundai Genesis Coupe are un V6 de 3,8 litri si 345 CP. Se aduce si la noi, doar cu un motor de 2 litri si 210 CP (24.000 euro).

O noua generatie va debuta probabil peste un an sau doi, dar avem deja primele indicii legate de design prin noul concept Hyundai HND-9. Acesta va debuta la Salonul Auto de la Seul, iar la acest moment exista doar doua schite. Suficient pentru a ne da seama ca Hyundai va patrunde si mai adanc pe taramul luxului, in aceasta clasa.

Hyundai HND 9 Hyundai HND 9   Conceptul care anunta noul Genesis Coupe

Hyundai HND-9 se remarca in primul rand prin portierele stil butterfly, dar acestea sunt doar pentru concept, la fel si multe alte linii care dau bine pe un show-car, dar pe care e putin probabil sa le vedem nealterate pe o masina de serie. Oricum, se anunta un model spectaculos, mai luxos si mai agresiv decat actualul Genesis Coupe.

Hyundai HND 9 a Hyundai HND 9   Conceptul care anunta noul Genesis Coupe

Hyundai ne mai spune ca HND-9 are sub capota un motor de 3,3 litri si 370 CP, cuplat la o cutie de viteze automata, cu 8 trepte, si tractiune spate.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.