Jaguar XJR – Sportiv de lux

Jaguar a anunțat că va lansa un nou model la Salonul Auto de la New York, care își va deschide porțile la sfârșitul acestei săptămâni. Este vorba despre “XJR”, versiunea sportivă a navei amiral britanice.

Acum, cine a văzut un XJ din noua generația pe viu a realizat că limuzina lui Jaguar, cu formele sale destul de neconvenționale, nu are chiar “morga” specifică unui sedan din clasa de lux. În aceste condiții, un motor performant, capabil să-i imprime performanțe de supercar, pare mai normal sub capota lui XJ decât orice diesel, oricât de modern și performant ar fi.

Noul Jaguar XJR Jaguar XJR – Sportiv de lux

Noul XJR va dispune așadar de un V8 supraalimentat, de 5,0 litri, capabil de a livra 550 CP. Performanțele nu au fost anunțate, însă o accelerație 0-100 km/h în circa 4,5 secunde nu ar trebui să ne mire prea tare. Oficialii promit însă că XJR va oferi “abilități dinamice nemaîntâlnite pentru un sedan de lux”.

Despre autor

Pasionat de automobile de pe vremea cand mai repede vedeai pe strada un Buick decat un BMW - de unde si atractia deosebita pentru masinile americane clasice. Jurnalist auto din anul 2000, de cand a colaborat in special cu revistele Auto Test, Auto Mondial si Autoshow.