Mercedes G 63 AMG 6×6 – Oriunde, oricand

O oferta ceva mai putin conventionala de la Mercedes. Nu-i pentru oricine, e mai mult pentru arabi, pentru ca ei au bani. Multi. Se numeste Mercedes G 63 AMG 6×6 si te poate duce in locuri unde si cel mai performant 4×4 ar capitula. Considerati-l un tanc pentru civili.

Pozele explica destul de bine despre ce-i vorba. Un Mercedes G-Klasse pick-up, modificat, cu 3 punti si tractiune 6×6. Foloseste tehnologie de pe celebrul G-Klasse si solutii ale vehiculului militar, utilizat inca de mai multe armate din lume, pentru tractiunea pe puntile spate.

Mercedes G 63 AMG 6x6 art1 Mercedes G 63 AMG 6x6   Oriunde, oricand

Mercedes G 63 AMG 6×6 foloseste motorul V8 biturbo, care produce 544 CP si 760 Nm, cunoscut de pe modelele AMG. Este cuplat la o cutie de viteze Speedshift Plus 7G-Tronic. Nu stim cifre legate de performantele dinamice pe sosea, dar nici nu prea conteaza. Imi imaginez ca sunt foarte bune pentru masina asta, chiar daca vorbim probabil de cel mai lent AMG. Pe sosea!

Insa mediul acestui mastodont de aproape 6 metri lungime si 2,3 metri inaltime, care cantareste doar 3,85 tone, este in afara soselei. Mercedes spune ca este in elementul lui pe dunele dificile ale desertului si poate ataca aproape orice tip de teren accidentat datorita garzii la sol uriase, rotilor de 37 inch si, bineinteles, tractiunii 6×6.

Mercedes G 63 AMG 6x6 art3 Mercedes G 63 AMG 6x6   Oriunde, oricand

Oricat de masiv ar fi, Mercedes G 63 AMG 6×6 are nevoie de solutii ceva mai speciale pentru a folosi optim aderenta celor 6 roti. Asa ca este echipat cu 5 (!!) diferentiale blocabile, inclusiv in miscare, reductor, ajustare rapida a presiunii din pneuri (chiar si in mers) si amortizoare cu gaz, reglabile in functie de necesitati.

Mercedes G 63 AMG 6x6 art4 Mercedes G 63 AMG 6x6   Oriunde, oricand

In afara de aspectul exterior absolut impresionant, Mercedes G 63 AMG 6×6 socheaza si la interior. Va asteptati la ceva spartan, cu comenzi pentru un tot-teren de viteza in competitii? Nici gand, habitaclul cu 4 locuri individuale este la nivelul unui S-Klasse. Materiale de lux, finisari de lux, echipamente de lux. Poate ca alearga el pe dune, dar toti cei 4 ocupanti au scaune incalzite, reglabile si ventilate, pe langa multe ale echipamente multimedia si de confort.

Mercedes G 63 AMG 6x6 art2 Mercedes G 63 AMG 6x6   Oriunde, oricand

Mercedes a construit doua exemplare ale acestui model. Le vedeti in poze, au participat deja la demonstratii in fata unui public select, care si le-ar putea dori. Acum, nemtii spun ca Mercedes G 63 AMG 6×6 va fi produs in serie mica, daca va exista cerere. Ma astept ca pretul sa fie de mai multe sute de mii de euro.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.