Nissan Micra facelift – improspatare discreta

Nissan Micra este vandut in majoritatea tarilor asiatice, dar si prin America de Sud, cu numele “March”, desi este vorba in principiu de acelasi automobil vandut pe piata europeana, cu diferente la nivel de versiuni.

Recent, Nissan a dat publicitatii primele imagini cu faceliftul celei de-a patra generatii a modelului, prezentata in toamna lui 2009. Informatiile se refera la versiunea “March” si au aparut in Tailanda, urmand ca detalii suplimentare despre modelul european sa fie disponibile in viitorul apropiat.

 Nissan Micra facelift art1 Nissan Micra facelift – improspatare discreta

La partea frontala, putem observa grila mai mare, repozitionarea logo-ului precum si blocurile optice (inclusiv farurile de ceata) redesenate.  In spate, se remarca modificari la compozitia stopurilor (care include lampi cu LED) si forma spoilerului sau a micului eleron aflat la partea superioara a hayonului. De asemenea, de pe lateralul masinii au disparut ornamentele de protectie de pe usi.

Nissan Micra facelift art2 Nissan Micra facelift – improspatare discreta

In ciuda unor forme noi, micul japonez si-a pastrat nealterata personalitatea. Micra este in continuare o masina simpatica si prietenoasa, destinata in special reprezentantelor sexului frumos, desi platforma tehnica foarte reusita ii imprima un comportament vioi pe sosea, care, in alte conditii, ar putea bucura foarte usor si pe un pasionat ingaduitor.

Nissan Micra facelift art3 Nissan Micra facelift – improspatare discreta

Inclusiv interiorul a fost afectat de acest facelift, japonezii operand modificari in special la nivelul formei consolei centrale si al unor materiale folosite.

Despre autor

Pasionat de automobile de pe vremea cand mai repede vedeai pe strada un Buick decat un BMW - de unde si atractia deosebita pentru masinile americane clasice. Jurnalist auto din anul 2000, de cand a colaborat in special cu revistele Auto Test, Auto Mondial si Autoshow.