Noua Skoda Octavia – Preturi in Romania

A debutat in Romania si poate fi comandata deja la dealeri. Noua Skoda Octavia ofera mai mult la toate capitolele, dar si pretul a crescut.

Acum, dupa ce in gama a aparut modelul Rapid, noua Skoda Octavia se adreseaza unor clienti mai pretentiosi, asa ca vine cu spatiu si echipamente demne de clasa medie superioara. In felul lor, cehii nemtii au incercat sa implementeze ideea de pretentii mai mari si la nivelul designului. Pentru cei care apreciaza stilul VW, noua Skoda Octavia arata bine. Pentru ceilalti, e doar o berlina moderna.

Noua Skoda Octavia art1 Noua Skoda Octavia   Preturi in Romania

Pe langa spatiu mai mare, materiale si finisari mai bune, spune constructorul, noua Skoda Octavia vine si cu echipamente cu care clientii de Octavia de pana acum nu sunt obisnuiti. Cruise Control adaptiv, care mentine automat o anumita distanta fata de masina din fata, avertizare la depasirea liniilor de demarcatie dintre benzi, franare automata in cazul unui impact iminent, precum si sistem de detectare a nivelului de oboseala a soferului.

Noua Skoda Octavia art3 Noua Skoda Octavia   Preturi in Romania

Cum era de asteptat, toate acestea, precum si faptul ca in gama, sub Octavia, si-a facut aparitia noua Skoda Rapid, au dus la niste preturi putin mai mari.

In Romania, preturile noii Skoda Octavia incep de la 14.256 euro, pentru motorizarea de 1,2 litri TSI, cu 86 CP si cutie de viteze manuala, cu 5 trepte. La circa 1.000 euro mai sus se ajunge la versiunea de 105 CP a aceluiasi motor de 1,2 litri TSI, dar cuplat la o cutie manuala cu 6 trepte.

Primul diesel din oferta (1,6 litri TDI, 105 CP, cutie 5 trepte) este disponibil de la 17.635 euro. Cu DSG, cu 7 trepte, pretul este de 20.315 euro.

Noua Skoda Octavia art2 Noua Skoda Octavia   Preturi in Romania

Nivelul de echipare standard (Active) cuprinde: airbag-uri frontale, laterale, pentru cap, soferul avand si un airbag pentru protectia genunchilor, ESP cu ABS si o multime de ale functii legate de aceste sisteme, A/C manual, geamuri fata electrice, oglinzi electrice si incalzite, computer de bord, sistem audio cu port USB si cam atat.

Pretrile pentru motorizarea de 1,4 litri TSI cu 140 CP incep de la 17.335 euro, cam la acelasi nivel cu diesel-ul de 1,6 litri si 105 CP.

Noua Skoda Octavia art5 Noua Skoda Octavia   Preturi in Romania

Cel mai puternic motor pe benzina din gama este deocamdata cel de 1,8 litri si 180 CP, oferit doar cu cutie DSG cu 7 trepte, al carui pret incepe de la 21.596 euro.

In gama exista si diesel-ul de 2 litri si 150 CP, al carui pret incepe de la 20.446 euro. Pentru acest motor se poate alege si cutia DSG, cu 6 trepte, care costa circa 1.800 euro in plus.

Iata si lista completa de preturi:

noua Skoda Octavia lista de preturi Noua Skoda Octavia   Preturi in Romania

La o sumara comparatie cu modelul Rapid, observam ca noua Skoda Octavia este cu circa 1.500 euro mai scumpa decat modelul Rapid, la motorizari echivalente. Insa gama de propulsoare difera, Rapid are niste motoare care nu se regasesc in oferta noii Octavia, asa ca preturile modelului Rapid incep semnificativ mai jos.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.