Noua Toyota Auris – Preturi in Romania

Noua Toyota Auris are acum si preturi pentru piata din Romania. Modelul nipon, aflat la a doua generatie, arata mult mai bine decat prima generatie, care s-a incadrat cu succes in reteta Toyota de pana acum – masina fade, cu preturi bune si renume excelent de fiabilitate.

Insa nu mai e cazul. Noua Toyota Auris are acum ceva de spus si la nivelul designului. Nu-i neaparat o masina foarte frumoasa, dar are un plus de personalitate, te face s-o privesti atent chiar daca n-ai avut pana acum contact direct cu modelele Toyota. Asta e bine pentru ei, si-au dat seama ca, pe o piata atat de competitiva si apropiata la nivel tehnic, designul te poate scoate in fata.

noua Toyota Auris art1 Noua Toyota Auris   Preturi in Romania

A doua generatie Auris are un motor de baza cunoscut, cel pe benzina, de 1,33 litri, care produce 99 CP si este cuplat la o cutie de viteze manuala, cu 6 trepte.

Pretul pentru aceasta motorizare incepe de la 14.508 euro, echipare Terra, care contine: aer conditionat cu reglare automata, scaune fata incalzite, geamuri electrice fata, oglinzi reglabile electric, radio CD cu mp3. ABS cu distributie electronica a fortei de franare si asistenta la franare, VSC (adica ESP), control al tractiunii, asistenta la pornirea in rampa si 9 airbag-uri.

noua Toyota Auris art2 Noua Toyota Auris   Preturi in Romania

Pentru clientii care vor ceva mai multa putere, tot de la un motor pe benzina, exista propulsorul de 1,6 litri si 132 CP, oferit cu cutie manuala cu 6 trepte si, optional, cu cutie automata Multidrive S, tot cu 6 trepte. Pentru acest propulsor, pretul pleaca de la 15.258 euro. Diferenta intre motorul de 1,33 litri si cel de 1,6 litri este de doar 750 euro, asa incat eu as spune ca n-ai de ce sa alegi motorul mai mic, in defavoarea celui mai mare, cu atat mai mult cu cat consumul mediu este aproape la fel.

noua Toyota Auris art3 Noua Toyota Auris   Preturi in Romania

Noua Toyota Auris, cu diesel-ul de 1,4 litri si 90 CP are un pret de pornire de 16.368 euro, in vreme ce pentru motorul mai mare, 2 litri si 124 CP, pretul pleaca de la 19.238 euro.

noua Toyota Auris art4 Noua Toyota Auris   Preturi in Romania

Ei, si nu putea lipsi din gama versiunea Hybrid. Aceasta dispune de un motor pe benzina, de 1,8 litri si de unul electric, puterea insumata fiind de 136 CP. Da, v-ati dat seama, este pachetul hibrid de pe mult mai celebrul Prius. Pentru Toyota Auris Hybrid, pretul pleaca de la 20.538 euro. Consumul mediu declarat este de 3,8 litri/100 km.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.