Noul Jeep Cherokee – Altfel…dar nu neaparat mai bine

Am incercat sa conturez, pe aceeasi idee, o alta fata noului Jeep Cherokee, pastrand ideea etajarii pe trai nivele a farurilor. Din pacate, ca si in cazurile celorlaltor modele care apeleaza la acest artificiu stilistic, rezultatul nu are cum sa fie o capodopera.

Singurul lucru care se poate spune este ca ceea ce am reusit este mai bine decat originalul, dar nu neaparat foarte reusit, asa cum se intampla si in cazul viitorului Citroen C4 Picasso (Technospace Concept). Singurul model cu acest gen de fata cu faruri pe mai multe nivele care este si reusit ca design ramane Nissan Juke si asta datorita faptului ca, in cazul sau, dincolo de proportiile foarte bine gasite, s-a apelat la forme diverse, farurile principale fiind rotunde, complet diferite formal si dimensional de restul, ceea ce, cred eu, face foarte bine ansamblului si da o nota personala, proportionalitate si chiar frumusete unei fete, care, altfel, ar putea aparea ciudate.

Jeep Cherokee randare 2 Noul Jeep Cherokee   Altfel…dar nu neaparat mai bine

Din pacate, noul Jeep Cherokee va fi condamnat la locuri fruntase in topul celor mai controversate masini din punct de vedere al designului si asta ii va afecta cu siguranta vanzarile, ceea ce ii va grabi face-liftul.

Jeep Cherokee randare 1 Noul Jeep Cherokee   Altfel…dar nu neaparat mai bine

Despre autor

Designer, jurnalist auto, 17 ani experienta in presa scrisa si on-line, illustrator, tehnoredactor.