Noul Mercedes S-Klasse – Interior de vis

Asa cum va anuntam, Mercedes se pregateste de lansarea noii generatii S-Klasse, iar acum ne prezinta doar interiorul noului model din clasa de lux.

Au cu ce se lauda, si chiar o fac, fara prea multa modestie. Mercedes numeste noul S-Klassecea mai buna masina din lume” si ne arata ce s-a schimbat la interior si cam ce nivel de confort va oferi ocupantilor masinii. S-a schimbat tot la interior, iar in ceea ce priveste confortul, Mercedes S-Klasse este parca din alta lume. Ne asteptam la asta, atata timp cat va trebui sa suplineasca si modelele Maybach de superlux, aceasta marca fiind pusa la pastrare de nemti, dupa ce nu a dat rezultatele asteptate.

Noul Mercedes S Klasse interior art1 Noul Mercedes S Klasse   Interior de vis

In aceasta idee, Mercedes anunta ca noul S-Klasse a fost conceput de la bun inceput cu ampatament marit, versiunea cu ampatament normal fiind dezvoltata pe baza modelului mai mare. Pana acum a fost invers, versiunea cu ampatament lung era cea derivata.

Plansa de bord este una foarte eleganta, cu rotunjimi peste tot, facuta pe ideea de lux extrem. Dar si mai interesant este tabloul de bord, care a renuntat la cadranele individuale analogice in favoarea unui display generos, care afiseaza digital ceasurile de bord.

Noul Mercedes S Klasse interior art2 Noul Mercedes S Klasse   Interior de vis

Un al doilea display, si mai mare, este cel central, care afiseaza… cam tot ce-ti poate trece prin minte, fiind foarte customizabil. Usor ridicol este faptul ca Mercedes se lauda cu functia lui de splitscreen, pe care BMW o are deja de mai multi ani.

In rest, Mercedes spune ca s-a acordat o atentie deosebita atat locurilor din fata, cat si celor din spate (unde se poate opta pentru bancheta sau doua locuri individuale), asta din cauza ca, in vreme ce in Europa si America de Nord posesorii de S-Klasse prefera sa-si conduca masina, in Asia S-Klasse este folosit mai ales ca masina cu sofer de catre proprietar.

Noul Mercedes S Klasse interior art3 Noul Mercedes S Klasse   Interior de vis

Instalatia de climatizare, despre care nemtii spun ca poate ioniza aerul ce patrunde in habitaclu, la fel cum poate anihila anumite particule, bacterii si chiar virusi, este una incredibil de complexa si integreaza si scaunele. Adica cele mai sofisticate scaune de masina create vreodata. In afara de o multime de functii de masaj si ventilatie (cu ventilatoare care-si pot schimba sensul de rotatie), noul Mercedes S-Klasse ofera scaune ce pot fi reglate in orice directie, la un unghi generos pentru spatar, in asa fel incat poti sta acolo si pentru relaxare, dar si pentru a lucra. Sistemele independente de internet si comunicatii faciliteaza acest aspect.

Sistemul multimedia este foarte complex si dispune de un procesor la nivelul celor mai bune laptopuri actuale. Se poate face cam orice cu el.

Noul Mercedes S Klasse interior art4 Noul Mercedes S Klasse   Interior de vis

Daca vreti niste cifre, iata-le:

- doua tipuri de scaune disponibile pentru spate, la versiunea cu ampatament mic si 5 tipuri disponibile pentru versiunea cu ampatament mare.

- scaunele au nu mai putin de 14 perne de aer in spatar, cu ajutorul carora sunt oferite 6 programe de masaj diferite, doua din ele utilizand si caldura din scaune.

- centuri de siguranta reglabile electric, cu perne de aer pentru cele din spate.

- sunt peste 100 de motoare electrice in interiorul noului Mercedes S-Klasse.

Cam asta ar fi despre interiorul acestui avion privat pentru sosea. Asteptam sa vedem si cum arata din exterior, probabil nu mai e mult timp pana atunci.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.