OFICIAL: Noul VW e-up! – Model de serie

Noul VW e-up! este primul model de serie electric de la Volkswagen si este poate cea mai logica alegere pentru un asemenea model.

Sigur, VW e-up! nu depaseste limitele caracteristice unui model electric din ziua de azi, dar vine cu cateva avantaje care i-ar putea asigura interesul din partea unei anumite categorii de clienti. Nu-i nimic revolutionar, dar iata ca nemtii mizeaza pe acest model de clasa mini pentru a intra in clubul celor care au curajul sa produca in serie un model complet electric.

VW e up art1 OFICIAL: Noul VW e up!   Model de serie

Noul VW e-up! este echipat cu un motor care produce un maxim de 82 CP si poate duce masina la 100 km/h in 13 secunde. Viteza maxima este limitata la 130 km/h, iar timpul de incarcare este de 30 minute pentru 80% din capacitatea bateriilor. O incarcare normala dureaza probabil cam 6 ore.

VW e up art2 OFICIAL: Noul VW e up!   Model de serie

Autonomia pe care VW e-up! o poate atinge, in conditii reale, este de 150 km. Valoare obisnuita pentru modele de acest gen, in conditiile in care e-up! cantareste doar 1.139 kg. Chiar VW spune ca e-up! este ideal ca o a doua masina. Sunt perfect de acord cu ei, doar ca va avea, probabil, un pret pe care nu-ti vine sa-l platesti pentru o a doua masina.

VW e-up! va debuta oficial la Salonul Auto de la Frankfurt, in septembrie, apoi, la scut timp, va putea fi comandat.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.