Spyker B6 Venator – un nou model exotic de la olandezi

Dupa tentativa esuata de a salva Saab, producatorul exotic Spyker s-a intors la ce stie cel mai bine sa faca: masini sport inconfundabile, destinate productiei in serie redusa.

Asa cum deja ne-a obisnuit, Spyker a ales pentru B6 Venator un stil diferit de canoanele designului obisnuit pentru supercar-uri. Cel mai mult ies in evidenta flancurile laterale puternic curbate, care fac ca si restul detaliilor sa para cumva fortat unite. In final, sunt unele unghiuri din care sportuivul olandez arata bine, poate mai mult in sensul de interesant, dar si altele in care pare ca ceva nu se leaga.

Spyker B6 Venator Concept art1 Spyker B6 Venator – un nou model exotic de la olandezi

Habitaclul este insa impecabil, cu materiale de foarte buna calitate si forme superbe, care evoca pionieratul automobilismului prin detaliile sale “mecanice”.

Spyker B6 Venator Concept art3 Spyker B6 Venator – un nou model exotic de la olandezi

In general, caroseria tinde sa aminteasca de un GT tip 2+2, insa este o aparenta inselatoare. B6 Venator este tot un coupe cu doua locuri si motor central, reteta deja “traditionala” pentru recent renascutul producator olandez.

Motorul este un V6 de 375 CP, conectat la puntea spate printr-o transmisie automată cu sase trepte si posibilitatea comenzii manuale. Din pacate Spyker nu a pus la dispozitie si detalii despre performante.

Spyker B6 Venator Concept art2 Spyker B6 Venator – un nou model exotic de la olandezi

Automobilul a fost expus la Salonul Auto de la Geneva ca si concept-car, insa productia este prevazuta sa inceapa anul viitor. Pretul estimat de vanzare depaseste 125.000 de dolari.

Despre autor

Pasionat de automobile de pe vremea cand mai repede vedeai pe strada un Buick decat un BMW - de unde si atractia deosebita pentru masinile americane clasice. Jurnalist auto din anul 2000, de cand a colaborat in special cu revistele Auto Test, Auto Mondial si Autoshow.