Subaru WRX Concept arata fenomenal!

N-am putut sa ma abtin sa nu pun titlul asta entuziast, dar vedeti pozele si intelegeti de ce. Subaru WRX Concept ne arata liniile noului WRX STi, care se anunta o masina de vis.

Stiti discutiile din jurul generatiei actuale. Tehnologie, performanta, dar un design care a dezamagit. Destul de mult chiar, forma hatchback a caroseriei si mai ales detaliile n-au fost la inaltimea vechilor generatii. Insa japonezii si-au insusit criticile si ne arata cu noul Subaru WRX Concept ca vor repara in stil mare derapajul neinspirat al ultimei generatii.

Subaru WRX concept art1 Subaru WRX Concept arata fenomenal!

Agresiv, musculos, cu o expresie de siguranta totala, noul WRX Concept iti aprinde imediat imaginatia. Arata exact cum ar trebui sa arate o masina de sosea cu valente de raliuri, de talia lui Subaru WRX STi. Pe langa designul frontal, imi place si noua caroserie, berlina, dar cu linie laterala de coupe.

Prize de aer, difuzoare, 4 tevi de esapament cu diametru generos si multe muchii puternice, de forta, fac din Subaru WRX STi cel mai inspirat STi creat vreodata. Desigur, e valabil pentru concept. Ramane insa o necunoscuta majora… cu ce schimbari va ajunge in versiune de serie. Sunt unele elemente care sigur vor fi modificate, eu sper insa ca niponii sa pastreze cat mai fidel linia conceptului.

Subaru WRX concept art2 Subaru WRX Concept arata fenomenal!

Subaru nu da nici un fel de detalii tehnice despre acest concept. Amintesc doar de un motor turbo si celebrul sistem de tractiune integrala al producatorului japonez. Nimic concret, oricum WRX STi nu are cum sa existe fara aceste doua tehnologii traditionale.

Nu stim cand vom vedea versiunea de serie, probabil anul viitor. O asteptam cu mare interes, la fel cum asteptam si rapunsul celor de la Mitsubishi.

 

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.