Toyota RAV4 a ajuns in Romania

Toyota a lansat in Romania a patra generatie a modelului RAV4. Incepand cu 1994, primele trei generatii s-au vandut in circa 4,5 milioane de unitati, din care peste 1,2 milioane in Europa.

Modelul care a lansat moda SUV-urilor compacte isi pastreaza avantajele recunoscute, oferind, conform oficialilor, polivalenta de care are nevoie orice familie moderna. Noul RAV4 este cu 205 mm mai lung, cu 30 mm mai lat si cu 25 mm mai jos decat predecesorul sau, inscriindu-se astfel in trendul de dezvoltare al segmentului din care face parte: mai agresiv la exterior si mai spatios si confortabil la interior.

Toyota RAV4 art1 Toyota RAV4 a ajuns in Romania

Toyota enumera urmatoarele atuuri cu care se lauda noul RAV4 fata de competitorii sai directi:

- cea mai buna vizibilitate asupra drumului din pozitia de condus

- cea mai mare capacitate totala de incarcare

- cel mai jos prag de incarcare a porbagajului

- cea mai mare deschidere (latime) de incarcare a porbagajului

- un sistem revolutionar de incalzire a scaunelor ce asigura un timp de incalzire mult mai scurt si o suprafata de incalzire a scaunului mult extinsa.

Toyota RAV4 art2 Toyota RAV4 a ajuns in Romania

RAV4 s-a lansat cu o oferta speciala, pentru versiunea diesel 2.0 D-4D de 124 CP, cu tractiune fata, pentru care pretul este de 22.500 euro cu TVA (o scadere de la 26.022 euro). O versiune superioara de echipare, cu tractiune integrala, depaseste 30.000 de euro. Daca merita sau nu, aflam luna viitoare in urma unui test cu noul model.

Despre autor

Pasionat de automobile de pe vremea cand mai repede vedeai pe strada un Buick decat un BMW - de unde si atractia deosebita pentru masinile americane clasice. Jurnalist auto din anul 2000, de cand a colaborat in special cu revistele Auto Test, Auto Mondial si Autoshow.