VIDEO: Cum isi castiga chinezii credibilitatea

V-am mai spus despre Qoros, constructorul chinez, care vrea sa se impuna pe piata europeana, unde nici un producator chinez n-a reusit sa razbeasca deocamdata.

Modelul de debut este Qoros 3 sedan, o berlina de clasa compacta, care a debutat la Geneva. Da, initial se numea GQ3, dar celor de la Audi nu le-a placut “Q”-ul din denumire, asa ca chinezii au trebuit sa se conformeze. Oricum, nu asta e ideea, indiferent cum se numeste, chinezii trebuie sa munceasca serios pentru a convinge europenii sa cumpere o masina de-a lor.

Qoros 3 sedan art1 VIDEO: Cum isi castiga chinezii credibilitatea

Insa, ce a descoperit un jurnalist la Geneva, nu-i ajuta deloc. Omul a aflat cum se deschide portbagajul unui Qoros 3 sedan. Si anume… mai chinezeste asa, de sub aripa spate.

Bun, sa zicem ca modelele expuse nu erau chiar unele de productie. Dar cum sa vii cu o asemenea solutie, fie ea si temporara, pe o masina expusa la Geneva? Evident, butonul ala nu va ramane acolo pe masinile care vor ajunge pe piata, dar Qoros tocmai le-a dat tuturor un motiv sa rada de masina lor de debut.

via|Carscoop

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.