World Car of the Year 2013 – Finalistii

Asa cum v-am anuntat, VW Golf 7 este Car of the Year 2013, rezultatul fiind dezvaluit in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Acum urmeaza un alt premiu, al doilea ca popularitate, pentru care au fost deocamdata stabiliti finalistii.

Car of the Year este un concurs european, cu cel mai mare impact in industria auto, dar exista, fara a avea insa o traditie comparabila, si World Car of the Year, concurs organizat la nivel mondial. Pentru WCOTY s-au stabilit cei 4 finalisti care intra in competitie pentru titlul suprem in 2013.

Mercedes A Klasse 2012 art1 World Car of the Year 2013   Finalistii

VW Golf are sansa de a obtine si acest titlu, daca va reusi sa se impuna in fata celorlalti 3 finalisti: Mercedes A-Klasse, Porsche Boxster/Cayman si Toyota GT 86/Subaru BRZ/Scion FR-S. Acestea sunt modelele intre care se va alege noul castigator. Va amintesc faptul ca, anul trecut, titlul a fost obtinut de VW up!.

Juriul este format de 66 de jurnalisti, din 23 de tari din intreaga lume. Pentru a fi eligibil pentru acest concurs, un model trebuie sa fie lansat pe cel putin doua continente, in perioada 1 ianuarie 2012 si 30 mai 2013.

Personal, eu pariez pe A-Klasse.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.