Citroen DS Wild Rubis concept – Un nou SUV, sub sigla DS

Citroen continua largirea gamei de lifestyle DS cu un nou model, pe care-l vedem prefigurat acum de un concept. Cum era si normal, urmatorul DS va fi un SUV.

Citroen DS Wild Rubis concept, prezentat la Salonul Auto de la Shanghai, ne arata liniile viitorului model DS. Este insa un concept, asa ca toate detaliile spectaculoase pe care le vedeti, vor fi finisate mai “natural” pentru modelul de serie. Asta e o idee buna, pentru ca, desi imi plac toate cele 3 DS-uri existente acum in gama (DS3, DS4 si DS5), partea frontala a lui DS Wild Rubis nu ma incanta in mod deosebit.

Citroen DS Wild Rubis concept art1 Citroen DS Wild Rubis concept   Un nou SUV, sub sigla DSPer ansamblu, insa, Citroen DS Wild Rubis concept arata bine, francezii n-au gresit pana acum linia modelelor DS si nu cred ca o vor face acum. Ei spun ca au vrut un design sofisticat si rebel, in acelasi timp. Si pentru ca numele conceptului nu e intamplator, DS Wild Rubis vrea sa sugereze pietrele pretioase prin detalii cromate ale farurilor si stopurilor.

Probabil si interiorul merge pe aceeasi idee, dar francezii n-au publicat inca poze. Oricum, va fi interesant de vazut ce-au imaginat la interior si cat de aproape este acesta de unul de serie, pentru ca ma astept la un SUV DS in toamna sau, cel mai tarziu, la inceputul anului viitor.

Conceptul este motorizat de un sistem hibrid, ale carui baterii pot fi incarcate la priza, dar francezii nu dau detalii suplimentare. In mod sigur si versiunea de serie va avea un sistem hibrid, plug-in, pe langa motoarele conventionale.

 

 

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.