Ford Transit Courier – inca un model in gama Transit

Cu ocazia salonului de utilitare de la Birmingham, Ford a lansat noul sau vehicul utilitar Transit Courier. Programat pentru a ajunge la vânzare în primăvara anului viitor, acesta va face parte dintr-o gama extinsa numita “Transit”, fiind al patrulea model adaugat acesteia. Gama cuprinde Transit (utilitara mare ajunsa deja la a opta generatie), Transit Connect (a carui a doua generatie a fost prezentata in toamna trecuta), Transit Custom (care este versiunea cu tracțiune față a lui Transit, care de la această nouă generație a devenit model de sine stătător și care are la rândul său o versiune de pasageri care se numeste “Tourneo Custom”) si noul Transit Courier.

Noul Ford Transit Courier art1 Ford Transit Courier   inca un model in gama TransitStiu ca nu vi se pare simplu, marturisesc ca si mie mi-a luat ceva timp pana sa inteleg structurarea noii game de utilitare a lui Ford. Sa speram ca viitorii clienti vor sti exact ce vor si nu se vor incurca in complexa oferta.

Revenind ale noastre, noul model este cel mai mic din această gamă, motiv pentru Ford sa scoata de la naftalina denumirea ”Courier”, folosita, folosita acum ceva timp pe utilitatele derivate din Escort sau Fiesta.

Automobilul se bazeaza pe platforma lui Fiesta si se lauda cu un volum maxim de 2,3 mc și o lungime a spațiului de încărcare de 1,62 metri, valori record în segmentul utilitarelor compacte conform Ford. Sarcina utilă ajunge la 660 kg.

Sunt disponibile doua motoare diesel, de 1,5 l (75 CP) si 1,6 l (95 CP), precum si premiatul motor pe benzina de 1,0 l, in versiunea sa de 100 CP. Sistemul Start-Stop este oferint standard, indiferent de motorizare.

Despre autor

Pasionat de automobile de pe vremea cand mai repede vedeai pe strada un Buick decat un BMW - de unde si atractia deosebita pentru masinile americane clasice. Jurnalist auto din anul 2000, de cand a colaborat in special cu revistele Auto Test, Auto Mondial si Autoshow.