Lamborghini Aventador LP 720-4 – Model aniversar, in editie limitata

Lamborghini aniverseaza in 2013 cei 50 de ani de existanta a marcii si au programate cateva evenimente speciale si chiar modele speciale.

Iata-l pe cel mai important, Lamborghini Aventador LP 720-4 50 Anniversario, aratat la Shanghai. Italienii vor oferi acest model in doar 100 de exemplare, ca omagiu adus istoriei Lamborghini. Masina nu poarta doar o emblema (are si asa ceva, din fibra de carbon), ci vine cu zone mai agresive, si mai eficiente aerodinamic, la spoilere, dar si cu un plus de 20 CP, obtinuti din recalibrarea motorului V12 de 6,5 litri. Asadar, un total de 720 CP, doar asa, pentru ca se poate.

Lamborghini Aventador LP 720 4 50 Anniversario art1 Lamborghini Aventador LP 720 4   Model aniversar, in editie limitataPlusul de putere este prea mic pentru a consta la acceleratie, bolidul italian ajunge la 100 km/h tot in 2,9 secunde, viteza maxima fiind si ea la aceeasi valoare, 350 km/h.

Interiorul ofera materiale speciale, finisari deosebite si emblema aniversara, impreuna cu placuta de identificare a masinii in lotul celor 100 care vor fi produse.

Nu stim nimic despre pret, dar nici nu cred ca mai conteaza. Este posibil sa fie deja vandute, in traditia modelelor supersport exclusiviste.

Cu aceasta ocazie, italienii au anuntat faptul ca toate modelele Lamborghini produse in acest an vor purta la interior placuta aniversara.

 

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.