Maserati Ghibli – un nou sedan in gama, mai compact si mai ieftin decat Quattroporte

Maserati a prezentat primele informatii despre noul Ghibli, care va fi prezentat spre sfarsitul lunii la Salonul Auto de la Shanghai. Numele a mai fost folosit de doua ori in istoria marcii, in anii ’60 si ’90, dar numai pentru coupe-uri.

Modelul are un rol foarte important in strategia de viitor a companiei, urmand a-si aduce aportul (sau cel putin asa spera italienii), la realizarea unei cifre de vanzari de 50.000 de unitati Maserati anual.

Prea multe informatii nu sunt mometan disponibile, dar se stie ca vor exista doua motoare V6 pe benzina, de 3,0 litri. O transmisie automata cu opt trepte va livra cuplul motor fie puntii spate, fie integral celor patru roti.

Maserati Ghibli 1 Maserati Ghibli   un nou sedan in gama, mai compact si mai ieftin decat Quattroporte

 

De asemenea, Ghibli va fi primul Maserati din istorie care va putea fi echipat cu un motor diesel, tot un V6 de 3,0 litri, probabil o evolutie a celui prezent pe Lancia Thema.

In ceea ce priveste designul, rar s-a intamplat in istorie ca italienii sa greseasca la acest capitol, deci nu ar trebui sa mire pe nimeni faptul ca Ghibli este o reusita stilistica.

Maserati Ghibli 3 Maserati Ghibli   un nou sedan in gama, mai compact si mai ieftin decat Quattroporte

Ironic este ca Maserati are in oferta, de fix o jumatate de secol, un sedan pe care l-a numit “Quattroporte” (care inseamna pur si simplu “patru usi”), datorita unicitatii sale in gama. Astazi insa, cu lansarea noului Ghibli, exista doua astfel de modele, dar numai unul transmite inca din nume specificul sau.

Maserati Ghibli 2 Maserati Ghibli   un nou sedan in gama, mai compact si mai ieftin decat Quattroporte

Despre autor

Pasionat de automobile de pe vremea cand mai repede vedeai pe strada un Buick decat un BMW - de unde si atractia deosebita pentru masinile americane clasice. Jurnalist auto din anul 2000, de cand a colaborat in special cu revistele Auto Test, Auto Mondial si Autoshow.