Mercedes B-Klasse Electric Drive

Mercedes apeleaza la simtul ecologic al americanilor cu noul Mercedes B-Klasse Electric Drive, un model strict electric, cu o autonomie usor mai mare decat cea standard.

Constructorul german este incurajat de faptul ca smart fortwo electric s-a vandut deja in peste 1.000 exemplare de la mijlocul anului trecut, asa ca mizeaza pe interes si pentru noul B-Klasse electric. Sigur, situatia e putin diferita, pretul va fi si mai diferit, dar cand toata lumea buna merge catre electric, nimeni nu-si permite sa ramana pe dinafara.

Mercedes B Klasse Electric Drive art1 Mercedes B Klasse Electric DriveMercedes B-Klasse Electric Drive este propulsat de un motor electric care produce 136 CP si 310 Nm, permitand atingerea vitezei de 100 km/h in putin sub 10 secunde, in conditiile in care viteza maxima este limitata la 160 km/h, din motive de autonomie.

Si daca tot am ajuns la acest capitol, cel mai important pentru o masina electrica, trebuie spus ca Mercedes anunta o autonomie maxima de 200 km pentru noul B-Klasse Electric Drive. Este o valoare usor mai mare decat cea de 160 km, intalnita foarte des in fisa tehnica a majoritatii modelelor electrice.

Mercedes B Klasse Electric Drive art2 Mercedes B Klasse Electric DrivePe de alta parte, aceasta autonomie nu suna deloc rau, in conditiile in care nemtii anunta ca bateriile noului B-Klasse Electric Drive pot fi incarcate in doar doua ore pentru o autonomie de 100 km. Mai conteaza si faptul ca masina poate fi verificata, inclusiv la nivelul autonomiei disponibile, de pe calculator sau smartphone, aplicatia speciala aratand si punctele de incarcare disponibile pe traseul configurat online. Tot cu ajutorul acestei aplicatii, soferul poate prestabili o anumita temperatura in habitaclu, astfel incat, atunci cand ajunge la masina, climatul din habitaclu deja optim.

Mercedes B-Klasse Electric Drive va fi lansat pe piata din SUA la inceputul anului viitor si abia apoi pe unele piete europene. Despre preturi nu se stie nimic deocamdata.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.