Noul Jeep Cherokee – Design controversat

Noul Jeep Cherokee a creat deja controverse, afisand un design ciudat pentru marca americana, complet diferit fata de cel cu care ne-a obisnuit Jeep pana acum.

In discutii puternice este noua parte frontala, cu blocuri optice stratificate, totul intr-un ansamblu de rotunjimi extreme. Noua, europenilor, ne trebuie ceva timp sa ne obisnuim cu el, dar cum li se va parea americanilor, avand in vedere ca vorbim despre un model legendar in cultura lor auto?

Si mai e un aspect pe care-l discutam acum. Partea frontala am vazut-o acum ceva timp, dar nu stiam cum arata spatele. Acum il vedem si, sincer, nu-mi place, la prima vedere. Stopurile dispuse pe orizontala, dar foarte sus, la baza lunetei, par potrivite pentru o Kia (sa zicem), nu pentru Jeep Cherokee.

Jeep Cherokee art1 Noul Jeep Cherokee   Design controversat

Interiorul este simplu, modern, din fericire fara experimentele indraznete aplicate designului exterior. Tablou de bord cu ceasuri analogice, dar despartite de un display, plus un alt display, cu touchscreen, interactiv, care domina consola centrala si controleaza sistemul audio, climatizarea si sistemul de navigatie. Nimic de reprosat, din punctul meu de vedere.

Jeep Cherokee art2 Noul Jeep Cherokee   Design controversatPartea tehnica este complet revizuita. Nu mai putin de 3 versiuni de transmisie integrala, de la una relativ “soft” pentru sosea, pana la un pachet destinat clar offroad-ului serios, sunt disponibile alaturi de o noua cutie de viteze automata, cu 9 (!) trepte. Nu lipseste nici un nou sistem de gestionare a tractiunii integrale, cu 5 programe: Auto, Snow, Sport, Sand/Mud si Rock.

De asemenea, puntea spate poate fi decuplata automat, pentru o mai buna economie de combustibil, fiind insa antrenata tot automat, cand conditiile de drum o cer.

Jeep Cherokee art3 Noul Jeep Cherokee   Design controversatMotorul de baza este unul pe benzina, de 2,4 litri Tigershark MultiAir 2, cu 186 CP si 232 Nm. Mai sus gasim un propulsor V6, de 3,2 litri, care produce 271 CP. Gama diesel urmeaza sa fie anuntata ulterior.

V-am spus ce era mai important. Acum e randul vostru sa-mi spuneti ce parere aveti despre designul noului Jeep Cherokee si sa folositi cu incredere butonul de Share pe Facebook icon smile Noul Jeep Cherokee   Design controversat

 

 

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.