OFICIAL: Renault Laguna facelift

Am mai vorbit pe Motorstory.ro despre actuala generatie a modelului Renault Laguna, care, desi este o masina confortabila, bine echipata, bine lucrata, n-a prins deloc la nivelul la care a facut-o a doua generatie. Poate e de vina si criza, dar se pare ca adevarata problema este designul.

Poate tot din cauza crizei, francezii nu renunta si in loc sa vina cu o noua generatie, vin cu un facelift, al doilea pentru actualul model. Eu ma asteptam la o noua generatie, avand in vedere ca masina este in productie de 6 ani, dar iata ca, prin acest facelift, Renault ne spune ca nu va veni cu o noua generatie pentru minim 2 ani de acum incolo.

Renault Laguna facelift art1 OFICIAL: Renault Laguna faceliftSchimbarile estetice nu sunt de amploare si se rezuma, in ceea ce priveste partea frontala, la modificari ale partii inferioare ale spoilerului. Proiectoarele au fost inlocuite cu o mare linie de LED-uri pentru luminile de zi. Asta-i tot. Spatele nici macar nu prea apare in pozele de presa, asadar presupun ca acolo schimbarile sunt foarte discrete, daca sunt.

Francezii au facut schimbari si la interior. Noi tapiterii, noi materiale si sistemul multimedia R-Link.

Renault Laguna poate fi comandat acum si cu cutia EDC cu dublu ambreiaj, care, in combinatie cu motorul de 1,5 litri dCi ofera un consum mediu de 4,2 litri/100 km. Alt diesel disponibil este cel de 2.0 litri dCi, oferit cu 130 CP, 150 CP si 175 CP, in combinatie cu cutia manuala cu 6 trepte sau automata cu 6 trepte.

Renault Laguna facelift art2 OFICIAL: Renault Laguna faceliftDoar doua propulsoare pe benzina sunt disponibile, cel de 2 litri si 140 CP si cel de 2 litri TCe cu 180 CP.

Nu lipseste din oferta sistemul 4Control, care permite si rotilor spate sa vireze, intr-o mica masura, cu efecte benefice la manevrabilitate si stabilitate. O aplicatie, numita 4Control Monitor, va arata soferului exact cum lucreaza, in timp real, acest sistem.

Upgrade-urile sunt disponibile pe toate verisunile de caroserie: berlina, break si coupe. Mai trebuie spus ca, incepand cu acest facelift, Renault Laguna Coupe va putea fi comandat si cu motorul V6 de 3 litri, turbodiesel, cu 240 CP, pe care l-am testat pe modelul Latitude.

 

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.