Renault Twin’Z Concept – Un model electric, inspirat din natura

Cand am vazut teaser-ul, n-am stiut la ce sa ma astept. Dar iata clarificarea, Renault a prezentat noul concept Twin’Z, desenat in colaborare cu designerul Ross Lovegrove.

Renault Twin’Z a fost desenat cu ajutorul lui Ross Lovegrove, specializat in design industrial. Acesta a conceput interiorul si detaliile de exterior, tema intregului ansamblu fiind natura. Si este evident, de la led-urile ominiprezente la exterior, pana la aspectul interiorului si jantele incaltate de pneuri special concepute de la Michelin pentru conceptul Twin’Z. Francezii au vrut un design organic, care sa faca din Twin’Z o masina “vie”.

Renault TwinZ concept art1 Renault TwinZ Concept   Un model electric, inspirat din naturaInteriorul este atat de minimalist, incat nu are o plansa de bord. Are, in schimb, o tableta pozitionata central, responsabila cu navigatia si controlul climatizarii si sitemului audio, in vreme ce informatii afisate in mod normal de tabloul de bord sunt vizibile pe display-ul unui smartphone, cu ajutorul unei aplicatii speciale.

Renault Twin’Z este, cum altfel, un model electric. Este echipat cu un motor electric amplasat in spate, care produce 68 CP si 226 Nm. Tractiunea este pe puntea spate, iar autonomia este cea normala pentru o masina electrica, 160 km. Cum toata caroseria lui Renault Twin’Z este facuta din fibra de carbon, conceptul cantareste doar 980 kg. Viteza maxima este de 130 km/h.

Renault TwinZ concept art2 Renault TwinZ Concept   Un model electric, inspirat din naturaPractic, la nivel tehnic nu e nici o inovatie, ci doar caracteristici standard pentru stadiul actual al masinilor electrice.

Renault spune ca Twin’Z exploreaza un nou limbaj de design, ce va fi implementat unor modele de serie. S-ar putea sa fie vorba de o noua transa de modele electrice, pentru ca la nivelul gamei conventionale, un nou stil de design abia a debutat.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.