Skoda Superb facelift – Schimbari inspirate

Constructorul ceh a prezentat un facelift pentru varful de gama, Skoda Superb. Schimbarile sunt de amploare si, as spune eu, inspirate.

Este un pas normal in evolutia celei de-a doua generatii Skoda Superb, modelul prin care Skoda tatoneaza zona cu pretentii premium din industria auto. Partea frontala a primit o noua grila, noul logo al marcii incadrat mai elegant si faruri usor modificate, pe fond negru.

Spatele a trecut prin transformari si mai mari, stopurile modificate si la nivelul structurii interne, dar si ca forma. Capota spate este modificata, aceasta integrand acum si placuta numarului de inamatriculare, plasata initial pe spoiler, jos.

Skoda Superb facelift 31 Skoda Superb facelift   Schimbari inspirate

La interior remarcam noul design al volanului si un plus de combinatii de materiale si culori. Cam atat, fara alte modificari de structura.

Skoda anunta si consumuri medii reduse cu pana la 19% pentru propulsoarele deja cunoscute. Sistemul Stop/Start este regasit in echiparea standard a motorizarilor diesel si pentru cel de baza, pe benzina – 1.4 TSI cu 125 CP.

Skoda Superb facelift 41 Skoda Superb facelift   Schimbari inspirate

Cel mai economic model, Skoda Superb Greenline afiseaza acum un consum de 4,2 litri/100 km (4,4 litri/100 km pana acum), cu ajutorul motorului de 1,6 litri TDI cu 105 CP.

Pentru cei care vor si sistem de tractiune integrala, exista motorul de 2 litri TDI, cu 140 CP si 170 CP.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.