Uzina Ford de la Craiova va incepe productia unui nou motor

Ford a lansat recent un nou motor din familia “EcoBoost”. Acesta are patru cilindri in linie, capacitate de 1,5 litri si este dotat cu injectie directa de benzina, distributie variabila si turbina de supraalimentare – practic, cu toata tehnologia necesara pentru a obtine performante specifice motoarelor mai mari, dar consum de combustibil similar unora mai mici.

Noul motor se va alatura in gama constructorului celui de 1,0 litri, care a castigat numeroase premii de specialitate. Dar ce ne intereseaza pe noi cel mai tare este faptul ca productia acestui nou propulsor va debuta spre sfarsitul acestei luni la uzina Ford din Craiova, ceea ce nu poate fi decat o veste buna pentru Romania. Este adevarat, pe viitor va fi produs si in alte locatii.

Motor Ford 1.5 litri Ecoboost 1 Uzina Ford de la Craiova va incepe productia unui nou motorMotorul isi va face debutul pe noul Ford Mondeo in cadrul Salonului Auto de la Shanghai. Ulterior, acesta va fi preluat de Fusion, in Statele Unite si mai tarziu de Mondeo-ul european.

Ford nu a comunicat informatii extinse despre performantele sau consumurile pe care diversele versiuni ale noului motor le va propune. Momentan nu stim nici macar in cate variente de putere va fi disponibil, insa se cunoaste ca, in cazul Mondeo-ului pentru piata chineza, puterea este de 177 CP, iar cuplul maxim are o valoare constanta de 240 Nm intre 1500 si 4500 rpm.

 

 

Despre autor

Pasionat de automobile de pe vremea cand mai repede vedeai pe strada un Buick decat un BMW - de unde si atractia deosebita pentru masinile americane clasice. Jurnalist auto din anul 2000, de cand a colaborat in special cu revistele Auto Test, Auto Mondial si Autoshow.