Dacia Sandero la EuroNCAP – Cel mai sigur model Dacia!

Iata si o surpriza frumoasa la ultima sesiune de crash test organizata de EuroNCAP. Printre masinile testate s-a numarat si Dacia Sandero, care a reusit sa depaseasca toate modelele Dacia testate pana acum in privinta sigurantei.

Stim toti ca primele generatii ale modelelor Logan si Sandero n-au reusit decat un calificativ de 3 stele atunci cand au fost testate, in 2005, respectiv 2008. Au existat discutii, dezamagiri, justificate sau nu, iar apoi alimentate de faptul ca, in 2011, si Dacia Duster a reusit tot 3 stele la testele EuroNCAP. Atunci, toata lumea spera deja ca viitoarea generatie Logan/Sandero va reusi sa urce o treapta.

Dacia Sandero crash test Dacia Sandero la EuroNCAP   Cel mai sigur model Dacia!

Dar anul trecut, sperantele n-au fost confirmate de noul model Lodgy, care s-a ales tot cu 3 stele, asa ca toata lumea astepta cu interes performantele in materie de siguranta ale noilor Logan si Sandero.

Curiozitatea ne este satisfacuta partial, pentru ca noua Dacia Sandero a fost testata de EuroNCAP si a reusit, in premiera, un calificativ de 4 stele. Cu rezultate frumoase la diferitele tipuri de impact, mai putin la capitolul siguranta pietonilor.  Chiar daca vedem o deformare serioasa a montantului frontal, se pare ca aceasta nu afecteaza prea mult soferul. A contat mult si sistemul ESP oferit in serie, dar si airbag-urile laterale standard.

Dacia Sandero crash test 1 Dacia Sandero la EuroNCAP   Cel mai sigur model Dacia!

In aceeasi sesiune au fost testate si noile modele Renault Captur si Chevrolet Trax, care au obtinut 5 stele, dar si monovolumul Nissan Evalia, care n-a reusit decat 3 stele.

Sincer, nu pricep de ce doar Sandero a fost testat in aceasta sesiune, nu si Dacia Logan, ambele au debutat in acelasi timp.. Probabil in urmatoarea sesiune va fi si Logan, de ca care ne asteptam tot la 4 stele.

Dacia Sandero crash test 2 Dacia Sandero la EuroNCAP   Cel mai sigur model Dacia!

E un plus pentru Dacia, se vede ca isi dau interesul sa progreseze si pe aceasta parte, a sigurantei, iar 4 stele, la cat costa masinile lor, este multumitor.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.