Noua Kia pro_cee’d – Preturi in Romania

Stiti deja ca sunt posesor de Kia pro_cee’d si va imaginati cat asteptam preturile celei de-a doua generatii pro_cee’d in Romania. Acum le stiu si… e clar ca sunt mai mari.

Cand mi-am cumparat masina, am platit pentru ea 11.565 Euro, cu 300 euro mai putin decat as fi dat pentru versiunea in 5 usi. Corect, 2 usi in minus, pret mai mic, desi nu toti producatorii au acesta politica de preturi.

Vad ca Kia a pastrat-o si pentru noua generatie cee’d, adica noul pro_cee’d este cu circa 250 euro mai ieftin decat cee’d, la acelasi nivel de motorizare si echipare.

Kia pro ceed 2 art11 Noua Kia pro ceed   Preturi in RomaniaCel mai ieftin model Kia pro_cee’d are un pret de pornire de 13.608 euro (promotie, spun ei, adica 1.000 euro in minus fata de pretul normal), cu motorul pe benzina de 1,4 litri si 100 CP. Practic sunt 2.000 euro in plus fata de cat am platit eu pe un model cu acelasi motor, dar cu 9 CP in plus si mai rapid, chiar daca noua generatie a primit cutie manuala cu 6 trepte. Chiar daca performantele sunt mai slabe, pot intelege diferenta de 2.000 euro prin faptul ca noua Kia pro_cee’d are niste echipamente in plus si aduce schimbari mari si la interior si la exterior. Ma asteptam la crestei de preturi, au facut o masina mult diferita, au vazut ca prima generatie s-a vandut, si-au zis sa incerce un plus de pret.

Foarte tentant mi se pare insa motorul de 1,6 litri GDI, care ofera 135 CP si perfomante bune. 9.9 secunde pana la 100 km/h si 195 km/h viteza maxima. Pentru acesta versiune de motorizare trebuie sa platesti minim 14.558 euro.

Kia pro ceed 2 art22 Noua Kia pro ceed   Preturi in RomaniaMai sunt si versiunile diesel, pretul de pornire pentru motorul de 1,4 litri DSL cu 90 CP este de 15.523 euro, iar daca vrei ceva mai multa putere, adica un motor de 1,6 litri si 128 CP trebuie sa scoti din conturi minim 16.528 euro.

Echipamentele de baza constau in: geamuri electrice, oglinzi electrice, inchidere centralizata cu telecomanda si alarma, aer conditionat, ESP, airbag-uri frontale, laterale si cortina, computer de bord, Hill Assist Control, ABS, Radio CD cu mp3 si USB. Echipare ceva mai mult decat decenta.

Acum abia astept un test cu noua Kia pro_cee’d, dar pana atunci voi testa versiunea in 5 usi, cee’d, probabil in jurul datei de 10 mai. Va tin la curent.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.