OFICIAL: Lamborghini Egoista – Cel mai nebun model creat de Lamborghini

Lamborghini sarbatoreste in 2013 cei 50 de ani de existenta a marcii si italienii au o mare varietate de evenimente pe parcursul urmatoarelor luni. Insa, cu ocazia acestei aniversari, Lamborghini a prezentat si un concept, unul aparte, cel mai impresionant din istoria marcii.

Lamborghini Egoista concept este, asa cum sugereaza si numele, un model dedicat unei singure persoane, care sa-si exprime individualitatea prin intermediul masinii. Egoista are un sigur loc si arata ca si cum a fost desenat pentru seria Batman. Este creatia unei echipe conduse de Walter de Silva si va ramane clar in istoria constructorului italian, pentru ca nu stiu cand vor mai face ceva atat de extrem.

Lamborghini Egoista concept art1 OFICIAL: Lamborghini Egoista   Cel mai nebun model creat de LamborghiniEgoista este o aglomerare incredibila de suprafete, taieturi si linii, care-ti agreseaza privirea. Este, cum spuneam, impresionant, ii inteleg rostul, dar cred ca au exagerat cam prea mult. Au vrut sa atraga atentia, au reusit intr-un mare fel, dar asta nu-i o masina frumoasa. Ei spun ca sursa de inspiratie este aviatia, mai precis elicopterul Apache. Din acest, punct de vedere, le-a iesit. Lateralele vor sa sugereze un taur, gata de atac, in vreme ce spatele este deschis, cu vedere la partea mecanica.

Interiorul este specific unui monopost, cu volan asemanator celor din F1, care aduce insa si cu mansa unui avion. Dealtfel, volanul trebuie scos pentru ca soferul sa poata intra sau iesi din masina, iar scaunul se ridica tot pentru a usura accesul. Display-uri multe si aceeasi aglomeratie de linii prezenta din plin si la exterior. Oricum, interiorul imi place mult, este tot dus la extrem, dar foarte concentrat in jurul soferului.

Lamborghini Egoista concept 81 OFICIAL: Lamborghini Egoista   Cel mai nebun model creat de Lamborghini

Va asteptati la un motor incredibil, in ton cu nebunia generala a masinii. Nu-i cazul, Lamborghini Egoista are un V10 de 5,2 litri (de la Gallardo) si “doar” 600 CP. Oricum, avand in vedere abundenta de carbon si aluminiu, probabil ca performantele sunt extrem de bune. Italienii nu avansseaza insa nici o cifra legata de dinamica.

Lamborghini Egoista concept 41 OFICIAL: Lamborghini Egoista   Cel mai nebun model creat de Lamborghini

Eu ma asteptam la un concept dedicat celor 50 de ani de existenta, dar am crezut ca vor veni cu o interpretare moderna, agresiva si eleganta a unui model de la inceputurile marcii. Insa, italienii au preferat se se concentreze pe un viitor futurist, cu o masina care-ti “scoate” ochii. Si eu care credeam ca noul Veneno este putin cam exagerat…

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.