Renault Captur – Preturi in Romania

Teoretic, ar trebui sa fie un hit in Romania, in masura in care se mai poate vorbi de asa ceva pe o piata extrem de slaba. Noul Renault Captur are tot ce-i trebuie. Este SUV, este mic si are preturi comparabile cu hatchback-urile de clasa mica.

Renault a lansat pe piata noastra cel mai nou model al marcii, SUV-ul Captur. Este un segment in plina dezvoltare, curtat de cei ce vor un SUV, dar la pret de clasa mica. Renault Captur mizeaza pe designul inspirat, tineresc, in aceeasi nota cu cel al noului Clio, cu care imparte, in mare masura, aceeasi plansa de bord. De asemenea, are si avantajul unui impresionant program de personalizare.

Mihai Bordeanu Marketing Manager Renault Romania Renault Captur   Preturi in Romania

Preturile noului Renault Captur incep de la 12.600 euro, pentru motorul de 0.9 TCe cu 90 CP si cutie de viteze manuala, cu 5 trepte. Performatele sunt convenabile, 0 – 100 km/h in 12,9 secunde si consum mediu de 4,9 litri/100 km.

Un alt motor din curentul downsize este cel de 1,2 litri TCe cu 120 CP, oferit doar in compania cutiei de viteze EDC, cu 6 trepte. Aceasta versiune accelereaza de la 0 al 100 km/h in 10,9 secunde, atinge 192 km/h si afiseaza un consum mediu de 5,4 litri/100 km. Pretul de pornire este de 16.100 euro.

Renault Captur 71 Renault Captur   Preturi in Romania

Un singur diesel, deocamdata, cel de 1,5 litri dCi cu 90 CP. Cu acest motor, cuplat la cutia de viteze manuala, cu 5 trepte, Renault Captur ajunge la 100 km/h in 13,1 secunde si are un consum mediu de 3,6 litri/100 km.

Observati ca n-am spus nimic despre vreun model cu tractiune integrala. Nu exista asa ceva, Renault Captur este un SUV urban, ale carui incercari sunt cu bordurile si gropile, iar pentru asta e suficienta o garda la sol mai mare.

Evident, urmeaza si un test cu Renault Captur, in scurt timp.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.