Renault Megane RS Red Bull Racing RB8 – Editie speciala pentru succesul din F1

Renault nu mai are o echipa de uzina in Formula 1, dar a dominat ultimele sezoane, ca furnizor de motoare. Pentru a celebra ultimul titlu de campion al lui Sebastian Vettel, cu Red Bull, francezii ofera o editie speciala a hothatch-ului Megane RS.

Il recunosti imediat dupa culoarea albastra, aceeasi cu a monoposturilor Red Bull, care arata extraordinar de bine pe hothatch-ul francez. Se numeste Renault Megane RS Red Bull Racing RB8 si nu vine cu modificari tehnice, ci se bazeaza pe acelasi motor turbo, de 2 litri si 265 CP, in combinatie cu sasiul CUP. In schimb, are logo-ul si culorile echipei Red Bull Racing pe laterale, hayon, scaune si presuri. Nu sunt un mare fan al editiilor limitate in general, dar in acest caz, pe langa faptul ca imi place mult masina in sine, trebuie sa recunosc faptul ca toate aceste elemente decorative si culoarea exterioara fac masina asta extrem de tentanta.

Renault Megane RS Red Bull Racing RB8 121 Renault Megane RS Red Bull Racing RB8   Editie speciala pentru succesul din F1

La interior mai avem o noutate. Pana acum, daca voiai sistemul RS Monitor, nu puteai avea sistemul de navigatie. Acum le poti avea pe amandoua, impreuna cu sistemul R-link. Afisajul lui RS Monitor se face pe display-ul mare, al navigatiei, iar interfata este mult mai atractiva, pe langa faptul ca homepage-ul afisat la pornire consta tot in sigla Red Bull Racing. Francezii au plusat cu soft-ul mai noului Clio RS, astfel ca tot ce inregistreaza RS Monitor pe Megane RS poate si salvat pe un stick USB si ulterior analizat pe calculator.

Renault Megane RS Red Bull Racing RB8 71 Renault Megane RS Red Bull Racing RB8   Editie speciala pentru succesul din F1

Asa cum vedem in galerie foto, Sebastian Vettel a facut chiar si o sedinta foto cu Megane RS Red Bull Racing RB8. Nu le sta deloc rau impreuna, dar cred ca germanul s-a intors la Infiniti-ul lui, care-i ofera ceva mai multa prestanta, pe langa faptul ca e obligat prin contact sa-l conduca.

Oricum, editia acesta speciala a lui Megane RS este de vis pentru un pasionat de hothatch-uri si va fi vanduta in 26 de tari, pana pe 30 septembrie 2013.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.