VW Design Vision GTI – Un Golf GTI extrem, cu gene de motorsport

Pentru toti fanii VW, si in special pe cei ai hothatch-ului Golf GTI, constructorul german a prezentat in cadrul evenimentului traditional de la Wörthersee, un nou GTI extrem, concept, care sa aprinda imaginatia pasionatilor de motorsport.

Conceptul se numeste VW Design Vision GTI si este lucrat pe actualul Golf GTI, dar modificarile sunt substantiale, pentru ca nemtii au vrut o masina care se preteaza mai degraba curselor decat strazii. Arata spectaculos, cu design mult modificat, o caroserie expandata in jurul zonei superioare a masinii si o serie de apendice aerodinamice, cu rol vizual si practic. Imaginea conceptului este una reusita, de forta, cu trimitere clara la motorsport.

VW Design Vision GTI 21 VW Design Vision GTI   Un Golf GTI extrem, cu gene de motorsport

Si interiorul merge pe aceeasi idee, combinand atmosfera de cockpit cu elemente caracteristice modelelor de serie. Trabloul de bord este digital, volanul este o combinatie intre unul de competitie si unul de serie, iar levierul cutiei de viteze DSG arata clar ca unul din lumea curselor. VW Design Vision GTI are doar doua locuri si spatiu pentru casti in ceea ce a fost portbagajul, dominat acum de un cadru de rigidizare.

VW Design Vision GTI 81 VW Design Vision GTI   Un Golf GTI extrem, cu gene de motorsport

Volkswagen nu putea sa nu gaseasca o versiune de motorizare de impact maxim. Iar aceasta consta intr-un V6, de 3 litri, cu doua turbocompresoare, care produce 503 CP si 560 Nm. Valori de supercar, performante de asemenea. Cu ajutorul sistemului de tractiune integrala, Design Vision GTI ajunge la 100 km/h in 3,9 secunde si atinge o viteza maxima de 300 km/h.

VW Golf GTI W12 VW Design Vision GTI   Un Golf GTI extrem, cu gene de motorsportDaca va mai amintiti, VW nu e la prima interpretare de genul asta, cu GTI, pentru fanii evenimentului anual de la Wörthersee. In 2007, VW a aratat conceptul GTI W12, un GTI extrem, echipat cu motorul W12, plasat central, care oferea 650 CP, acceleratie 0 – 100 km/h in 3,7 secunde si 325 km/h viteza maxima. Din cate imi amintesc, cei de la Top Gear n-au fost deloc impresionati de modul in care se conducea.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.