OFICIAL: Noul BMW Seria 4 Coupe

BMW introduce o noua “serie” incepand din acest an si va trebui sa ne obisnuim cu ea. Nemtii au ales sa lase in gama Seriei 3 doar berlina, break-ul si versiunea GT, iar coupe-ul si cabrioletul sa fie incluse in noua Serie 4.

Asadar, Seria 4 Coupe, prezentata oficial, inlocuieste, de fapt, vechiul BMW Seria 3 Coupe. Bavarezii ne-au aratat conceptul la finalul anului trecut, acum iata noul BMW Seria 4 in haine de serie. Nu difera prea mult de concept, doar modificari la nivelul spoilerelor si alte cateva detalii schimbate, oricum interiorul conceptul era identic cu cel al modelului pe care-l vedem acum.

BMW Seria 4 161 OFICIAL: Noul BMW Seria 4 Coupe

Designul partii frontale este acelasi cu al Seriei 3, dar linia laterala este cea care da caracterul acestui model. O linie ceva mai plonjata a plafonului, comparativ cu vechiul Seria 3 Coupe, face ca noul BMW Seria 4 sa arate mai elegant, dar si mai sportiv. Observati, grilele de aer stilizate de pe aripile fata, cu rol aerodinamic. La spate au rotunjit putin stopurile berlinei, la nivel de detaliu, dar cu efect. BMW stie sa faca coupe-uri, iar acesta e cel mai important dintre ele. A iesit impecabil, din punctul meu de vedere. Si probabil se va conduce impecabil, nemtii spun ca este mai lat, mai jos si are cel mai jos centru de greutate dintre toate modelele BMW produse in prezent.

BMW Seria 4 211 OFICIAL: Noul BMW Seria 4 Coupe

La interior, nu sunt multe de spus, plansa de bord a Seriei 3 si finisari cu un mai pronuntat caracter sportiv.

La momentul lansarii pe piata, BMW Seria 4 Coupe va fi disponibil cu un motor diesel si doua pe benzina. Se poate opta pentru cutia automata cu 8 trepte, ca alternativa la cea manuala, cu 6 trepte.

BMW Seria 4 281 OFICIAL: Noul BMW Seria 4 Coupe

BMW 420d
Motorul este cel de 2 litri si 184 CP si 380 Nm. Acesta permite atingerea primilor 100 km/h in 7,5 secunde, iar viteza maxima este la 240 km/h. Consumul mediu oficial este de doar 4,7 litri/100 km.

BMW 428i
Aceasta versiune vine cu noul motor cu 4 cilindri, de 2 litri, turbo, care produce 245 CP si 350 Nm. Performante foarte bune, 0 – 100 km/h in 5,9 secunde, viteza maxima de 250 km/h. Consumul mediu este de 6,6 litri/100 km.

BMW 435i
Cel mai sportiv model la data lansarii, BMW 435i vine cu un motor cu 6 cilindri in linie, turbo, de 3 litri, care produce 306 CP si 400 Nm. Evident, cel mai bun timp de acceleratie, pana la aparitia modelului M4: 5,4 secunde pana la 100 km/h si 250 km/h viteza maxima, in conditiile unui consum mediu de 7,9 litri/100 km.

BMW Seria 4 481 OFICIAL: Noul BMW Seria 4 Coupe

Propulsoarele pe benzina pot fi combinate si cu sistemul xDrive, caz in care timpii de acceleratie sunt usor mai buni.

Gama de motorizari va fi completata treptat si cu celelalte versiuni cunoscute de pe Seria 3. Desigur, asteptam modelul M4, care se anunta deja “seful” suprem in segment.

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.