Preturi Kia pro_cee’d GT in Romania

Am tot asteptat-o si iata ca, in sfarsit, a venit. Primul hothatch al constructorului coreean, Kia pro_cee’d GT, este disponibil in Romania si are si un pret.

Dealtfel, ce poate Kia pro_cee’d GT pe hartie stim deja, important este pretul, in conditiile in care Kia a abordat cu precautie segmentul hothatch. Coreenii nu s-au aruncat la un motor comparabil cu veteranii clasei, ci au preferat sa inceapa de la baza, tentandu-si in schimb clientii cu un pret mult mai bun. Si diferenta fata de cel mai ieftin hothatch “celebru” este mare.

Kia pro ceed GT 101 Preturi Kia pro ceed GT in Romania

Kia pro_cee’d GT are un motor de 1,6 litri, turbo, care produce 204 CP/6.000 rpm si 265 Nm intre 1.750 – 4.500 rpm. Acceleratia 0 – 100 km/h este posibila in 7,7 secunde, iar viteza maxima este la 230 km/h. Despre consum, nici o valoare oficiala, deocamdata.

Masina arata foarte bine, poate nu la fel de bine ca un Megane GT, dar in mod sigur mai bine decat Golf GTI. Are spoilere mai agresive (si-mi plac grupurile de 4 LED-uri pentru luminile de zi), jante de 18 inch si doua iesiri ale esapamentului. Interiorul este tratat decent de sportiv, cu scaune Recaro si insertii specifice hothatch-urilor.

Kia pro ceed GT 81 Preturi Kia pro ceed GT in Romania

Pretul de pornire este de 20.650 euro, dar pentru ca e un model nou lansat, va putea fi cumparat o perioada la pretul de 19.650 euro. Iar in banii astia, echiparea e foarte buna: ABS, ESP, HAC (asistenta la plecarea in rampa), airbag-uri frontale si laterale, geamuri si oglinzi electrice, climatizare automata, display LCD, computer de bord, sistem de masurare a presiunii din pneuri, radio CD cu MP3, pilot automat + limitator de viteza, comenzi audio pe volan, scaune sport Recaro, imbracate in piele si reglabile pe inaltime, cu suport lombar, reglabil electric, volan, schimbator si frana de mana imbracate in piele, pedalier sport, jante de aliaj de 18 inch. Plus cateva insertii caracteristice acestui model.

Kia pro ceed GT 51 Preturi Kia pro ceed GT in Romania

Echipare completa, as zice, nu stiu ce-ar mai trebui neaparat pentru un model sport. De-asta spun ca pretul este unul foarte bun.

In ceea ce priveste pozitia hothatch-ului coreean in segment, la nivelul performantelor, nu exista comparatie. Absolut toti ceilalti au motoare mai mari, mai puternice, cifre mult mai bune. Iata-le:

Comparativ compacte hot Preturi Kia pro ceed GT in Romania

Cred insa ca Kia nu vrea doar sa tenteze prin pretul cu 5.000 euro mai mic si sa atraga clienti de hothatch-uri compacte, ci cred ca vrea sa atraga si clienti de hothatch-uri mici. Kia pro_cee’d GT are cifre demne mai degraba de modelele sportive din clasa mica.

Comparativ mici hot Preturi Kia pro ceed GT in Romania

E o idee, in locul unei Corsa OPC, cumperi o masina mai mare, cu aceleasi performante. In mod sigur, ramane de urmarit cat succes va avea cel mai sportiv model Kia pe piata europeana.

 

 

Despre autor

Jurnalist auto, 11 ani de experienta in presa scrisa, TV si online. Fondator al blogului Motorstory.ro, in 2008.